Medimagazin logo

Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanlığı için Türk aday

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI)'nin gelecek dönem başkanlığı için TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel aday gösterildi. Seçim Eylül ayında yapılacak
Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanlığı için Türk aday
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2014 Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) 102. Kongresi için Yeni Delhi'de bir araya gelen 77 ülke Birlik Başkanının katıldığı Genel Kurul'da, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) organizasyonunda İstanbul'da yapılan FDI 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi Raporu oylandı. Genel Kurul'da, FDI'ın 2014-2017 Stratejik Planı doğrultusunda yeni oluşturulan "franchising"  kongre modeli ve ilk başarılı uygulaması olarak 2013 İstanbul Kongresi örnek gösterildi.  Kongrenin başarıya ulaşmasının hikayesini  TDB Genel Başkanı  Prof. Dr. Taner YÜCEL, Genel Kurul'da bir konuşma yaparak  anlattı.

ERO Başkanı RUSCA açıkladı; "ERO'nun FDI Başkan Adayı Prof. Dr. Taner YÜCEL"
Kongre sırasında FDI'ın Avrupa Bölgesel Örgütünün (ERO) 2014 Genel Kurulu da yapıldı. Genel Kurul toplantısı sırasında ERO Başkanı Dr. Philippe RUSCA, FDI gelecek dönem başkanlığı "Seçili Başkan" adaylığı  için TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL'in ERO'nun adayı olduğunu açıkladı. Aynı zamanda ERO Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Taner YÜCEL'in Avrupa ülkelerinin adayı olarak çıkması, FDI Başkanlığı yarışında önemli bir avantaj olarak yorumlandı.

Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanlığı İçin Bir Türk Aday;
"TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL"


İlk  kuruluş çalışmalarına 1894 yılında Kopenhag'da başlanıp, 1900'de Paris'te kurulan Dünya Dişhekimleri  Birliği, dünya çapında bir milyondan fazla dişhekimini temsil etmenin yanı sıra, 200'den fazla üye Ulusal Dişhekimliği Birliği ve uzman grubundan oluşan bir üyelik organizasyonu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile resmi ilişki içerisinde bulunan sağlıkla ilgili iki sivil toplum kuruluşundan biri olarak, "tüm insanlar için en iyi oral ve genel sağlığı teşvik etme" misyonuyla hareket eden FDI, DSÖ ile uzun bir işbirliği tarihine sahip.
 

Seçim Bangkok'ta

FDI Seçili Başkanlığı yarışı 22-25 Eylül 2015 tarihlerinde 103. Kongreye ev sahipliği yapacak olan Bangkok-Tayland'ta yapılacak.
 

dünya
dişhekimleri
birliği
başkanlığı
için
türk
aday
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir