Medimagazin logo

8 bin 100 eczacı fazlalığı olacak

SAĞLIK Bakanlığı’nın hazırladığı “2023 Yılı Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi” raporuna göre, eczacılık mesleğinde yüzde 25.9 arz fazlalığı oluştu.
Kaynak: HÜRRİYET - MELTEM ÖZGENÇ
8 bin 100 eczacı fazlalığı olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rapora göre 2023’de eczacı sayısının 31 bin 300 olması hedeflenirken, mevcut durumun devamı halinde sayı 39 bin 400’e yükselecek; 8 bin 100 eczacı fazlalığı olacak.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan şunları söyledi: “Sendika olarak daha önce fakülte sayısı ve kontenjan sayılarının artmasının ilerde istihdam sorunu yaratacağı ile ilgili kaygılarımızı dile getirmiştik. Mevcut eczacılık fakültelerinde altyapı imkanları yetersizken, eczacılık fakültesi sayısının katlanarak artması artık eczacılık eğitiminin niteliğini de tartışılır hale getirdi. Türkiye’de 27 eczacılık fakültesi bulunurken, bir de bunların kontenjan sayılarının artması istihdam problemi yaratmaya başladı. Ülkemizdeki eczacılık fakültelerinden her yıl 2 binin üzerinde mezun veriliyor.”

8
bin
100
eczacı
fazlalığı
olacak
Yorum (2)
uzm
hiçte fazlalık yok, adamlar süpermarket gibi, bir eczacıda en az 5-10 kişi çalışan yerler var, açılsın başka eczacılarda yanlarına, bir tıp fakültesinin karşısında 2 tane aczane var, olacak şeymi, aç kardeşim 10 tane eczaneyi, zamanında çöreklenmişler, civardada ne kadar yer varsa al, milletede göz açtırma, yeni mezunda ne hali varsa görsün de..
0
Cevapla
ecz.öğrenci
Bunu söyleyen yağlı köşeleri tutmuş eski eczacılar eminim çocuklarını özel üniversitelerde para ödeyerek eczacı yapmaya çalışıyordur. Daha fazla eczacı mezun etmeyin biz hep çok kazanmaya devam edelim. Olacaksada bizim çocuklarımız eczacı olsun demeye getiriyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir