Medimagazin logo

Eczacılar eczanelerini kapatıp meslek değiştiriyor

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’de son bir yıl içerisinde bin eczanenin kapandığını, 4 bin eczanenin ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Eczanelerini kapatan eczacıların çoğu işsiz kalırken, kimisi de başka bir üniversite okuyup meslek değiştirmektedir” dedi.
Eczacılar eczanelerini kapatıp meslek değiştiriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türeli, TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde eczacıların sorunlarını gündeme getirdi.


Eczacıların oluşturduğu sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan raporlarda, Türkiye'de son bir yıl içerisinde bin eczanenin kapandığının, 4 bin eczanenin de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunun görüldüğünü belirten Türeli eczanelerini kapatan eczacıların çoğunun işsiz kaldığını, kimisinin de başka bir üniversite okuyarak meslek değiştirdiğine dikkati çekti.


Eczacılık fakültelerinden her yıl ortalama 1.500 mezun verildiğini anımsatan Türeli, “Mezunların açtıkları eczanelerin ise en fazla 3 yıl dayanabildiği daha sonra kapandığı belirtilmektedir. Bu nedenle, eczacılar ayakta kalabilmek için bitkisel ilaç satıp, promosyon vermeye başlamışlardır” dedi.

-KAPANMA GEREKÇELERİ NELERDİR?-

Eczanelerin içerisinde bulunduğu ekonomik dar boğaza ilişkin bir an önce kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini ifade eden Türeli, önergesinde şu sorulara yer verdi:

-2003-2013 yılları arasında kaç eczane kapanmıştır? Bu eczanelerin kapanma gerekçeleri nelerdir?”

“-Sağlık hizmetlerinin önemli bir halkası olan Eczacılık sektöründeki bu kötü gidişata ilişkin Bakanlığınızda bir değerlendirme yapılmış mıdır?

-Eczacılık sektöründe yaşanan sıkıntıyı giderebilmek amacıyla hazırlanmış bir proje var mıdır? Varsa projenin detayları hakkında bilgi verir misiniz?

-İşsiz kalan eczacıların yaşadığı sorunlara ilişkin çözümler üretilmesi düşünülmekte midir?

eczacılar
eczanelerini
kapatıp
meslek
değiştiriyor
Yorum (2)
a.bal
halinden memnun bir meslek gurubu varmı çok merak ediyorum.
1
Cevapla
ahmet er
yeni açılan eczacılık fakülteleri kapatıllsın. eczacılara reçete başına meslek hakkı verilsin. hastanelerde klinik eczacı çalıştırma zorunluluğu getirilsin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir