Medimagazin logo

Eczacılara bonzai eğitimi

Türk Eczacıları Birliğinin (TEB) projesi kapsamında, öğrencileri bilgilendirmeleri için eczacılara madde bağımlılığı ve bonzai eğitimi verildi.
Eczacılara bonzai eğitimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-TEB'in madde bağımlılığı ve bonzai ile mücadele kapsamında başlattığı proje çerçevesinde, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 70 eczacıya, ''bağımlılık, bağımlılığa yol açan süreç, bağımlılık göstergeleri, bağımlılık yapan maddelerin ortak özellikleri, içindeki maddeler ve vücuda olan zararları, bonzainin tehlikeleri ve sonuçları, bonzai ile mücadele'' konularında bilgiler aktarıldı.

TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Tayfun Uzbay, madde bağımlılığının bir hastalık olduğunun yeni yeni kabul edilmeye başlandığını belirterek, madde ve son dönemde adından sık bahsedilen bonzai kullanımının gençlerde daha sık görüldüğünü söyledi.

Madde bağımlılığı konusunda tüm tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Uzbay, şunları kaydetti:

''Madde bağımlılığında risk faktörleri arasında, gençlik, akılcı bir eğitimden yoksun olmak, bilim ve etik yapısından yoksun toplum yapısı, sevgi eksikliği, sevgiyi tanımama ve yaşamama, spor sanat ve yararlı faaliyetlerin özendirilmemesi ya da kısıtlanması, gelecek endişesi, aile ve sosyal çevrenin aşırı baskısı, sosyal çevreyle iletişim kuramama gibi başlıklar yer alıyor. Madde bağımlılığı ve bonzai ile mücadele konusunda doğru bir politika gütmek istiyorsanız, önce gençlere analitik düşünceye dayalı bir eğitimi nasıl verilmesi konusunu tartışmamız lazım. Çünkü gençlere doğru eğitim verilmesinin sağlanması gerekiyor. Ayrıca onlara sevgi ortamı da sağlamak önem kazanıyor çünkü Türkiye'de yaşanan şiddet, madde bağımlılığı için de zemin oluşturuyor. Medya aracılığıyla doğru bilgilerin verilmesi ve madde bağımlılığını konuşacak kişilerin bilgi sahibi olması de çok önemli.''

-Eczacılar da okullarda eğitim verecek

TEB'den yapılan açıklamada da halkın sağlığını ilgilendiren her konuda danıştığı sağlık profesyoneli olan eczacıların okul çağındaki tüm çocuklara ve gençlere ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, eğitim sonrası eczacıların kendi mesleki bilgi ve birikimlerinin ışığında, bölgelerindeki okullarda bonzai eğitimlerine başlayacağı bildirildi.

eczacı
bonzai eğitimi
teb
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir