Medimagazin logo

Hastaneden ilaç dağıtımı yanlış

TEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, vatandaşların uzun süredir bulamadığı depo penisilin iğnelerinin Türkiye'de bir ilk olarak hastanelerden dağıtılacağını belirterek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesinin gerektiğine dikkat çekti.
Hastaneden ilaç dağıtımı yanlış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Saydan, yaptığı açıklamada, uzun süredir bulunamayan depo penisilin iğnelerinin hastanelerden dağıtılacağını; ancak Hakkari, Eskişehir, Bingöl, Artvin ve Karaman'daki hastanelerde bulunmadığını kaydetti. 3 aydır piyasada bulunmayan iğnelerin fiyatlarının 2-3 TL olduğunu vurgulayan Saydan, şunları ifade etti:

 

"Görüldüğü üzere son derece ucuz fiyatlı, ama nerede ise bütün vatandaşlarımızın isimlerini bildiği, bilmiyorsa bile son aylarda arayarak ezberlediği bu ilaçları firma üretmemektedir. Bütün dünyada ve ülkemizde ilaç eczanelerimizden alınır. Vatandaşı mağdur eden bu olay çok üzücüdür. Bu olayın TEİS olarak ilk ve son olmasını istiyoruz. İlaç fiyatlarının düşük ve ucuz olması hem vatandaş hem de devlet tarafından aranılan, önemli bir özelliktir. Ama ilaçların bulunabilir olması her şeyden daha önemlidir. Fiyatı ucuzlatılan ama piyasaya verilmeyen, vatandaşa ulaştırılamayan ilaçların kimseye faydası olamaz. Elbette doğal afet veya savaş gibi felaketlerde bu durum kullanılabilir. Ama bildiğimiz kadarıyla ülkemizde böyle bir durum yok. TEİS olarak yanlışlığı artık tescillenmiş olan yanlış ilaç fiyat politikasının düzeltilmesi gerektiğini yetkililere ve kamuoyuna defalarca ilettik, defalarca dile getirdik. Tekrarlamak isteriz ki vatandaşlarımızın eczanelerimizde bulamadığı ilaçlardaki sorun bizlerden kaynaklanmamaktadır. Sorun yanlış ilaç fiyatlandırma politikasıdır. Yetkilileri de son kez uyarmak istiyoruz Lütfen bu yanlıştan bir an evvel dönün."

 

 .

hastaneden
ilaç
dağıtımı
yanlış
Yorum (1)
Frankie Bellevan
artık hastane acillerinde hafta sonunda gecenin bir vaktinde sağlık bakanlığı tarafından yönlendirildiğini söyleyen ve hastane hastane gezip deposilin arayan,isteyen hasta yakınlarına da laf anlatmaya başladık. vatandaş "sağlık bakanlığından aradığımız kişiler böyle dediler" diyor,başka birşey demiyor. bir bu eksikti. lütfen sağlık bakanlığından kim bilgilendirecekse hem bizleri hem vatandaşı doğru ve yeterli bilgilendirsin. konuştukları tüm vatandaşları eksik bilgiyle üzerimize salmasınlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir