Medimagazin logo

Genel Sekreter:Hekime şiddetten sonra sağlık hizmetlerini durdurmadık!

Gerede Devlet Hastanesinde hekime şiddetten sonra sağlık hizmetlerinin durdurulmasına yönelik haberlere yalanlama geldi
Genel Sekreter:Hekime şiddetten sonra sağlık hizmetlerini durdurmadık!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gerede Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Halime Şen Selim’in hasta yakını tarafından tehdit ve hakarete maruz kalması üzerine hastane yönetimi hasta bakmayı durdurarak sadece acil ve yoğun bakım hastalarına bakma kararı alığı belirtilmişti.  Ancak Genel Sekreterin bugün Medimagazin'e gönderdiği yazıda, hizmetin durdurulması gibi bir durumun sözkonusu olmadığı belirtildi.

Şiddet sonrası sağlık hizmetlerinin durdurulması Medimagazin'de ve sosyal medyada hastane yönetiminin sağlıkta şiddete yönelik duyarlı davranışı olarak yorumlanmıştı.

Gönderilen yazıda şunlar kaydedildi:  

 

26.02.2016 tarihli Medimagazin'in internet sitesinde “Gerede Devlet Hastanesi'nde hasta yakını doktoru tehdit edince hastane yönetimi muayeneleri durdurdu. Sadece acil ve yoğun bakımdaki hastalara bakma kararı alındı.” şeklinde ifadelerin yer aldığı habere ilişkin olarak kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
Gerede Devlet Hastanes inde 26.02.2016 tarihinde 10:30 ile 12:00 saatleri arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Halime ŞEN SELİM’e yönelik sözlü şiddet uygulanmıştır. Bu konu hakkında gerek adli gerekse idari süreç başlatılmıştır.
 
Ancak yerel basında iddia edildiği gibi, olayın akabinde protesto amaçlı Başhekimliğin talimatı ile ve bilgisi doğrultusunda herhangi bir iş durdurma veya iş yavaşlatma eylemi gerçekleşmemiştir.  

Belirtilen tarihte Gerede Devlet Hastanesinde iş akışında herhangi bir aksaklık oluşmadan tüm hastalara hizmet sunulmuştur.
 
İlgili haberde iddia edilenler Gerede Devlet Hastanemizden hizmet alan vatandaşlarımızı yanıltmaktadır.
 
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Halime ŞEN SELİM’e yönelik sözlü şiddeti kınıyoruz. Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmaz. Genel Sekreterlik olarak sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Op. Dr. Metin TAHAOĞLU
 
Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri

sağlıkta şiddet
bolu
iş bırakma
iş yavaşlatma
halime sen selim
op. dr. metin tahaoglu
Yorum (5)
Murat celikten
Bir "söz gümüşse sûkut altındır" vakası daha...
14
Cevapla
Fikret Erbilen
Korkma kardeşim o küçücük makamın gelip geçer ama bu tip olaylar yaşadıkça unutulmaz , senin etiketin olur, o yüzden korkma dik dur
16
Cevapla
port
Ben de nasil oldu boyle hekim dayanismasi yoktu diyordum.meger yine yokmus.sonucta sadece saldiri olum olayi gerceklesmemis.ha bu arada hekim sigortalarina guvenmeyin.maloraktisten ceza davasi asliyede acilinca ariyosunuz.bizi ceza davasi ilgilendirmiyo avukatinizi kendiniz tutcaniz diyolar.avukata gidiyonuz.emegini olcuyo biciyo pesin 10 binden kapiyi aciyo.o da hekimin hatirina.bu meslek korku filmine dondu.adi suclu gibi muamele gormek cabasi.daha adliyeye gitmis adam degildim.kader.
9
Cevapla
tıp doktoru
bravo size ! Çok böyük (!) iş başarmışsınız
13
Cevapla
md
tipik metiiin işte
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir