Medimagazin logo

Hastasından para alan doktor tutuklandı

Bursa'da bir devlet hastanesinde ameliyat için hastasından para alan ve suçüstü yakalanan doktor, tutuklandı.
Kaynak: AA
Hastasından para alan doktor tutuklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa'da bir devlet hastanesinde ameliyat için hastasından para alan ve suçüstü yakalanan doktor, tutuklandı.

İddiaya göre, H.A.S, solunum sıkıntısı yaşayan kızı K.S'yi (18), bir süre önce Bursa'daki bir devlet hastanesinde doktor Ü.Ç'ye ameliyat ettirdi.

H.A.S, kızının dikişlerinin alınması konusunu görüşmek için doktorun yanına gitti. Ü.Ç, babadan dikişlerin alınması için 2 bin 500 lira istedi. H.A.S'nin parayı çok bulması üzerine bu kez Ü.Ç, bin liraya dikişleri alabileceğini söyledi. Doktora parayı vereceğini söyleyen H.A.S, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, önceden seri numaralarını aldıkları bin lirayı H.A.S'ten doktora vermesini istedi.

Sivil polislerin eşliğinde hastaneye giden H.A.S, seri numaraları alınmış paraları odasında söz konusu doktora verdi.

Daha sonra odadan çıkan H.A.S, dışarıda bekleyen polis ekibine parayı verdiğini söyledi. Bunun üzerine içeriye giren ekipleri gören doktor Ü.Ç, elinde bulunan paraları yere fırlattı.

Ekipler doktor Ü.Ç'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ü.Ç, tutuklandı.

hekim
para
Yorum (10)
Mehmet Kara
İyi niyetli doktor hastaya borç vermiş adam parayı geri verirken kumpas kurmuş gibi.. ameliyat parasız dikiş aldırmak paralı çok mantıklı gelmedi
31
Cevapla
abc
şimdi bu habere aydın sinal ve saz arkadaşları diyecekki, kardeşim özele geçseydi ya da muayenehane açsaydı..bu devirde hangi biri özele geçsin, bu şartlarda hangi biri muayenehane açabilsin o kadar kolay değil artık o işler..hekim zavallı, küskün, yorgun, ırgatlaştırılmış..hekim hastanın organlarına cerrahi müdahale yapsın bütün hukuki sorumluluğu üzerine alsın ama bunun maddi bir getirisi olmasın..maaş deyip güldürmeyin bir uzman hekimin ayın 15 inde eline geçen garanti para 5000 tl dir..döner sermaye hiç bir zaman 15 inde yatmaz çoğu zaman bir dahaki aya sarkar.. o da standart değil aynı işi yapan uzmanlardan biri 300 tl alır birisi 3000 tl..ve Türkiyede cerrahi branş ortalama aylık total maaşı 7500 ü geçmez..bu uzmanla birebir aynı işi yapan meslektaşı yurtdışında yıllık 1.5 milyon alırken kendisi yıllık 90 ya da 100 bin civarı para anca alır..Hukuk ve malpraktis cezaları Amerikadaki gibi ama maaşlar Ugandadaki gibi..bu adam kariyeriyle, birikimiyle, aldığı sorumluluk ve risklerle orantısız bir ücret almak zorunda bırakılıyor.. neden çünkü populist tam gün savsatasıyla kurunun yanında yaş ta yandığı için..muayenehane hakkı elinden alınmış, mesai sonrası özelde çalışma hakkı elinden alınmış.. sonra niye hastaneler tıklım tıklım niye sağlık dibe vuruyor.. vergilendirmeyi kontrol etmek bu kadar mı zor kardeşim.. açın insanların önünü, bırakın kurallarına uygun şekilde isteyen istediği yerde çalışsın, kuralı bozanı denetlemek ve cezalandırmak senin görevin.. yoksa milli takım antrenörünün hiç bir şeye derman olmadan ayda 150 bin kazandığı (belki daha fazladır:), ilkokul mezunu müteahitinin 150 bine malettiği evi 600 bine sattığı bir ortamda ( tabi bu söylediklerimi denetleyen yok onlar off-record zaten) cerrahi bir branştaki bir hekimin 15 tl ye (hiç bir abartı yoktur bu rakam vaka başına doğrudan hekimin cebine giren para gidin araştırın) yapmasını beklemek saflık olur.. burda çözüm nedir aslında cerrahların top yekün ameliyat yapmayı bırakması.. ama hekimlerde böyle bir birlik söz konusu olamayacağı için bu arkadaşta sistemin vermediği hakkı olan parayı kendi başına kuralsızca almaya çalışmış..yazık olmuş tabi..ancak suçluyu kazırsan altından insan çıkar...insanları suça teşvik edici bir sistem kurgulayıp, sonrasında tuzak kurarak cezalandırmak işin en kolayı..düşenin dostu olmazmış siz de vurun abalıya!
57
Cevapla
Nergis Han
Ameliyat için değil de dikiş almak için mi para istemiş?! Peh, inandırıcı değil.
37
Cevapla
se
Emeğinin karşılığını ödemeyen bir sistem bu tür sonuçlara neden oluyor, ancak bu tasvip edilemez. Özel sektöre geçip rahatlıkla ameliyatlarını yapabilir, geçmiş olsun.
17
Cevapla
dr.kerem
Yazıklar olsun o doktora ne demek ekstra para almak. bütün doktorları zan altında bırakıyorlar.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir