Medimagazin logo

İlk defa tümörü durdurma aşamasına gelindi

Çağın hastalığı kanserde, ilk defa tümörü durdurma aşamasına gelindi
Kaynak: BUGÜN
İlk defa tümörü durdurma aşamasına gelindi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Küçük-büyük hemen herkesi tehdit eden kanserde, tedavi alanında yapılan yeni çalışmalar yüz güldürüyor. İmmüno-Onkoloji Derneği, Türk Akciğer Kanseri Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Türk Toraks Derneği'nin katılımı ile Akciğer Kanseri İşbirliği Platformu kuruldu. Platform üyeleri, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle bir araya geldi.

Bugün'e konuşan İmmüno-Onkoloji Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çelik kanser tedavisine ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Bugüne kadar yürütülen tedavi yöntemlerinde bağışıklık sistemi içinde önemli olan T hücresinin kanser hücresini öldüremediğine değinen Çelik şunları ekledi: "Aksine kanser hücresi T hücresini öldürüyordu. Şimdi durum değişti. İlk defa tümörü durdurma aşamasına gelindi. Tümör yok olmuyor ama yerinde duruyor. Bir sene sonra filmini çektiğinde ilerlemediğini görüyoruz. Düşünün ki tümör 5 sene olduğu yerde duruyor. Bu hastaların ömrünün uzadığını gösteriyor. Bu çok önemli bir gelişme. Kansere karşı artık defansta değil hücum bölgesindeyiz. Gol atarsak kansere karşı maçı kazanacağız.

kanser
immuno-onkoloji dernegi
prof. dr. ismail celik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir