Medimagazin logo

Kumpas sanığı Turhan Çömez İngilizlerin kahramanı

Eski AK Parti Milletvekili doktor Turhan Çömez, İngiltere’deki doktor açığı nedeniyle Yunanlı meslektaşıyla bir ünite kurup mesai saatleri dışında hastaları muayene etmeye başladı. Çömez dergi ve gazetelere haber olup “kahraman” olarak nitelendirildi
Kumpas sanığı Turhan Çömez İngilizlerin kahramanı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere bugünlerde Ulusal Sağlık Sistemi’nin içine düştüğü krizi tartışıyor. Tıp eğitimlerinin pahalı olması nedeniyle İngiliz doktor sayısı az olan ülkede hastalar, muayene ve tedavi için uzun zaman bekliyor. Bu krizi görüp çözüm üretmek için harekete geçen Eski AK Parti Milletvekili doktor Turhan Çömez, Yunanlı meslektaşıyla bir muayene ünitesi kurunca İngilizlerin kahramanı oldu.

Yunanlı arkadaşıyla yaptı

Dil eğitimi için İngiltere’ye giden ve hakkında Ergenekon Davası nedeni ile yakalama kararı çıkartılan Eski AK Parti milletvekili Dr. Turhan Çömez, İngiltere’de çalışma hakkı kazanan nadir Türk doktorlardan biri. Önce dil ardından da yazılı ve sözlü tıp fakültesinin bütün sınavlarını başarı ile veren Dr. Çömez halen İngiltere’de Basildon Üniversite Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak çalışıyor. Doktor Çömez, İngiltere Sağlık Sistemi’nde yaşanan krize ise Yunanlı ve Namibyalı bir arkadaşi ile birlikte pratik bir çözüm üretti. Hastanede SACU adında yeni bir ünite açılması için arkadaşları ile birlikte bir çalışma yürüten Dr. Çömez, bir dizi toplantının ardından hastane yönetimine bir öneride bulundu ve önerisi kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan bu ünitede hastalar randevu almadan gelip aynı gün içinde tetkikleri ve tedavileri yapılma şansına kavuşuyor. Hasta sayısı fazla olup hastalara yetişilmediği için de, evde olması gereken vakitlerde Çömez hastalara bakmaya devam ediyor. Bu nedenle Dr. Çömez’in de katkıları ile açılan bu ünite, Essex Bölgesi’nde oldukça popüler oldu. Çömez’in bu fedakarlığı ise İngiliz basınında haber oldu. Çömez, dergi ve gazetelerdeki haberlerde “kahraman” olarak nitelendirildi.

‘30 Türk doktor yanımda staj yaptı’

ÇÖMEZ VATAN’A şunları söyledi: “Basildon Hastanesi’nde 4 yıldır çalışıyorum. Başta kalın bağırsak kanserleri olmak üzere çok sayıda hastaya ameliyat yaptım. Burada genç doktorların, tıp öğrencilerinin eğitimlerine de katkı sağlıyorum. Geçtiğimiz iki yıl içinde Türkiye’den 30 tane uzman hekim arkadaşımız gelerek yanımda staj yaptılar. Kurduğumuz bu yeni ünite, bölge için büyük bir hizmet anlamı taşıyor. Özellikle randevu sıkıntısı çeken Türk hastalara da burada büyük kolaylık sağlıyorum. Yüreğim elbette Türkiye’de, ama hep söylediğim gibi. Ergenekon tertibini kurgulayan, bunu onaylayan ve hayata geçiren alçak çete mensupları yargı önünde hesap verene kadar dönmeyeceğim. Günü geldiğinde elbette canımdan çok sevdiğim ülkeme dönüp kaldığım yerden devam edeceğim.”

turhan comez
ingiltere
Yorum (1)
ihsan
hadi ordan, kumpasmış
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir