Medimagazin logo

Öğretmen doktor kadar kazanmalı

Nobel kimya ödülünü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’a göre Türkiye’nin en çok yeni nesli yetiştirecek, bilimsel çalışmalar yapıp öğrencilerine aktaracak öğretmenlere ihtiyacı var
Kaynak: POSTA
Öğretmen doktor kadar kazanmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Aziz Sancar, Dâhiler ve Üstün Zekalılar Günü’nde Türkiye’nin gelişmek için teknoloji transferi değil, temel bilimler alanında çalışma yapması gerektiğini söyledi. Prof. Sancar “Herkes çocuğum doktor, mühendis olsun istiyor. Oysaki yeni nesli yetiştirecek, bilimsel çalışmalar yapıp onları öğrencilerine aktaracak öğretmenlere Türkiye’nin çok ihtiyacı var” diye konuştu.

ÖĞRETMENE PARA 

Prof. Dr. Sancar “Öğretmenler doktorlar kadar para kazanmalı. Meslek daha cazip olmalı. Önerimi Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sundum” dedi.

aziz sancar
ogretmen
Yorum (8)
Cuma
Abd dede öyleya...
15
Cevapla
Bigmücahid2002
Bu öneriyi bizim hükümet söyle anlar ve uygular: doktorun kazancı öğretmeninkine indirildi! !
33
Cevapla
ayhan
Şuan doktor zaten yaptığı iş yüküne,malpraktris yasasına ve çalışma saatine göre asgari ücret bile almıyor sayın Sancar.ABD de bir doktorun maaşı ne kadar ? Siz bura bu maaşa ne kadar çalışsınız acaba !!! Doktora kanunlar ABD kanunu,maaşlar Pakistan maaşı.... Ha tamam öğretmenleride nöbete ve 24 saat vardiye sistemine sokun,yaz tatillerini,şubat tatillerini,kar yağdı,rüzgar esti vs tatilleri kesin,öğretmene performans sistemi getirip hesap sorun bu öğrenci neden başarısız diye,tam öğrenemediğinde öğretmeni gerektiğinde hapse atın ve tazminat isteyin (çünki çocuğun geleceğini maddi ve manevi karartığı için) o zaman doktorun aldığı kadar maaş verirsiniz.(2.5 bin TL +performans)
33
Cevapla
Halil
Hekim, savcı kadar, hakim kadar maaş almalıdır. Döner odemesi olmayan binlerce mazlum Hekimi var.
6
Cevapla
Bigmücahid2002
Muhterem aziz Sancar , türkiyede doktorların amerikadaki doktorlar kadar kazandığını zannediyor sanırım.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir