Medimagazin logo

Önce yapay sonra gerçek kalp nakli

Yapay kalp nakli yapılan Murat Yeşildal, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. “Bayramda da kal” önerisini dinleyen Yeşildal’a, bir gün sonra motosiklet kazasında beyin ölümü gerçekleşen talihsiz gencin kalbi nakledildi
Kaynak: SABAH - ERDOĞAN ÖZTÜRK
Önce yapay sonra gerçek kalp nakli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya Beyşehir'de yaşayan ve 3 kez kalp krizi geçiren Murat Yeşildal (36), kalp yetmezliği de başlayınca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Donörden kalp bulunamayınca, Prof. Dr. Ömer Beyazid tarafından geçen yıl 18 Eylül'de yapay kalp takılan 3 çocuk babası Yeşildal, evine dönüp yaşamına bu şekilde devam etti. Bayram öncesi fenalaşınca, Prof. Dr. Beyazid'e geldi. Yapay kalpte oluşan pıhtı giderilemeyince, kalp nakli olmasına karar verildi. Üç çocuğunu çok özleyen Yeşildal, 5 Eylül'de taburcu olup bayramı evde geçirmek istedi.

'BEKLE, KALP ÇIKABİLİR'
Kalp Transplantasyon Koordinatörü Fatma Temel, "Bence kal. Eğer kalp çıkar ve nakil olursan çocuklarını ömür boyu görürsün" dedi. Bu söz üzerine Yeşildal çocuklarının yanına gitmekten vazgeçti. Bir gün sonra kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen İlyas Aktaş'ın (32) organları ailesi tarafından bağışlandı. Yeşildal'a uyum sağlayan kalbi 4 saatlik operasyonla nakledildi.

transplantasyon
konya
kalp
yapay kalp
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir