Medimagazin logo

Profesyonel hasta bakıcılar geliyor

Sağlıklı Toplum Derneği, verdiği eğitimlerle 5 yıl içinde uluslararası standartlarda 1 milyondan fazla hasta bakıcı yetiştirecek.
Profesyonel hasta bakıcılar geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlıklı Toplum Derneği ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında 2013’te imzalanan protokol kapsamında başlatılan saha çalışmaları devam ediyor. Dernek Başkanı Serpil Keskin, ülkemizde 1 milyondan fazla hasta bakıcıya ihtiyaç olduğunu belirterek konuyla ilgili 3 yıldır çalıştıklarını söyledi. Keskin, “5 yıl içinde 3 milyon hasta bakıcı ve sağlık müfettişi yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Bu yıl sonuna kadar bin kişiye eğitim vereceklerini ifade eden Keskin, ön çalışmanın ardından eğitimlerin aralık ayında Şanlıurfa Ceylanpınar’da başlayacağını, sırasıyla Gaziantep, İzmir, Bursa, Trabzon, İstanbul ve Ankara’da devam edeceğini dile getirdi.  

Verilen eğitim sonrası tüm hasta bakıcıların uluslararası kalite belgesi olacak. Adaylar uluslararası testlerden geçirilerek eğitime alınacak. Hasta bakımı yapacaklarda en az lise mezunu ve 18-40 yaşları arasında olma şartı aranıyor.  Hasta bakıcı maaşları  en az 2 bin lira olacak, bakım süresi ve hastalıklara göre değişiklik gösterebilecek. 

Sağlıklı Toplum Derneği Başkanı Keskin, “Türkiye’de, şu an 10 milyona yaklaşan yaşlı, 13 milyona yakın engelli mevcut. Hasta bakıcıların acil olarak devreye girmesi şart. Eğitim alan hasta bakıcılar sayesinde hastanın tedavi ve bakım kalitesi artacak”  dedi.  

hasta bakici
hasta bakici maaslari
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir