Medimagazin logo

Sağlık Sen'den döner sermaye protestosu

Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Giresun Şubesi tarafından, döner sermaye yönetmeliği basın açıklamasıyla protesto edildi.
Kaynak: AA
Sağlık Sen'den döner sermaye protestosu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan şube başkanı Kerim Süral, döner sermaye kurum içinde dağıtımında ek ödeme yönetmenliğinden kaynaklanan pek çok adaletsizliklerin ortaya çıktığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın ek ödeme yönetmeliğinde gerekli düzenlemenin yapılmasını istediklerini aktaran Süral, şöyle konuştu:

"Hastaneler döner sermayelerini, 13 yıldır neredeyse hiç değişmeyen fiyatlandırmaya göre dağıtmakta. Diğer taraftan döner sermaye kazancının üzerine aşırı yük binmektedir. Bunlardan diğer kurumlarda personele genel bütçeden tek bordro ile ek ödeme verilirken, sağlık çalışanına sabit ödeme altında verilen ek ödeme maaş hükmünde olmasına rağmen döner sermayeye aşırı yük getirdiği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Hala artmayan ve sürekli yük getirilen ve tahakkuk miktarı bir türlü artmayan, aksine azalan döner sermaye kurum içinde dağıtımında da ek ödeme yönetmenliğinden kaynaklanan pek çok adaletsizlikleri ortaya çıkarmaktadır."

döner sermaye
protesto
sağlık-sen
Yorum (5)
özgür
bence bana değil ona yönelteceğiniz eleştiriler olacaktır. Arkadaşlar üyesi olduğunuz Memur-Sen-Sağlık-Sen eski genel başkanları iktidar partisi milletvekili. Memur-Sen bir çok şeye en az 15-20 zam geldiği, büyüme rakamlarının %11.1 olduğu ülkemizde Ocak 2018 için %4 zamma imza atan sendika. Ocak zammı cebimize girmeden fazlasıyla gitti zaten. Temmuz zammı ise zaten vergi dilimine gidiyor.
56
Cevapla
özgür
Arkadaşlar üyesi olduğunuz Memur-Sen-Sağlık-Sen eski genel başkanları iktidar partisi milletvekili. Memur-Sen bir çok şeye en az 15-20 zam geldiği, büyüme rakamlarının %11.1 olduğu ülkemizde Ocak 2018 için %4 zamma imza atan sendika. Ocak zammı cebimize girmeden fazlasıyla gitti zaten. Temmuz zammı ise zaten vergi dilimine gidiyor
101
Cevapla
orhan
enflasyon %11 gelirken %4 zamma alkış tutan sendika değil mi bu? zam taleplerini acil olsun diye ambulansa koyup göndermişlerdi. sonra tıpış tıpış imza attılar. bu sendikanın iktidarı alkışlamaktan ve yönetici koltuğu kapmaktan başka bir amacı olduğunu düşünmüyorum.
75
Cevapla
GENEL CERRAH
yahu siz protesto ettiğiniz o döner sermaye yönetmeliğinin yancısı olduğunuz iktidar tarafından çıkarıldığını unuttunuz galiba. bunu şaşkınlığınıza veriyorum bak sakın ha bi daha böyle yaramazlıklar yapmayın
75
Cevapla
Ayşe
Sendikanın olduğu yerde adalet yoktur. Tüm sedikacilar mi makam mevki sahibi olur tüm sendikacilar mi rahat yerlerde çalışır. Garibim sen sendikalilar ise aman bana mobing uygulamasinlar tayinimi gellemesinler diye bunlara firsat veriri giz yumar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir