Medimagazin logo

TTB sağlıkta yıpranma hakkı tasarısını değerlendirdi: 'Teklif yerinde ama "eksik ve yetersiz.'

Sağlık personeline yıpranma hakkı sağlayan yasa teklifi Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nun gündeminde. Türk Tabipleri Birliği, o teklife ilişkin görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Birliğe göre, teklif yerinde ama "eksik ve yetersiz."
Kaynak: NTV
TTB sağlıkta yıpranma hakkı tasarısını değerlendirdi:  'Teklif yerinde ama "eksik ve yetersiz.'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı getiren yasa teklifini değerlendiren Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, “Emekli hekimlere ilave ödeme yapılması ve hekimlere fiili hizmet zammı verilmesine ilişkin teklifi eksik ve yetersiz bulmakla birlikte gündeme gelmesini yerinde bulduğumuzu belirtmek isteriz” dedi. 

Teklifte 1 yıla 2 ay olarak tanınan yıpranma payının, 4 ay olarak revize edilmesi talep edildi.

“BÜTÜN EMEKLİ HEKİMLERİN MAAŞLARINA ZAM YAPILMALI”

Ayrıca, yıpranma hakkının geçmişe yönelik de geçerli olmasını istediklerini belirten Adıyaman, “Yarın işe başlayacak bir hekim belki daha iyi koşullarda çalışacak, fiili hizmet süresi zammından yararlanmış olacak ama geçmişte ağır koşullarda çalışmış bir hekim yarın fiili hizmet zammından hiç yararlanmamış olarak emekli olabilecek. Bu, açık bir adaletsizliktir” değerlendirmesinde bulundu. 

Türk Tabipleri Birliği’nin, emekli hekimlere maaş zammı düzenlemesinde kapsamın genişletilmesini de istediğini aktaran Adıyaman, “SSK, Emekli Sandığı, Bağ-kur hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğuna bakılmaksızın bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılmalıdır. Çalışan ya da çalışmayan bütün emekli hekimler zamdan yararlanabilmelidir” şeklinde konuştu.

yıpranma payı
ttb
Yorum (5)
ismail karademirci
ÇOK DOĞRU BİR DEĞERLENDİRME. TÜM HEKİMLERİN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEBİ İFADE EDİLMİŞTİR.
28
Cevapla
ZEKİ CAN
böyle bir mentalite olurmu emekli doktor bir yerde çalışırsa maaş artışı yok çalışmazsa var... ALLAH aşkına bu nasıl bir akıl....yarabbi sen akıl ihsan et savcı hakım emkli olduktan sonra çalışıyor serbest avukatlık yapıyor bir şey söyleyen yok sıkar tabiiiki
13
Cevapla
abetran
TTB DEĞİL Bİ DEFA SADECE TB OLARAK ANILMALI, BİR DE YAPICI MUHALEFET ÖZELLİĞİ KAZANMALI , VARSA YOKSA O EKSİK BU FAZLA ŞU YANLIŞ. PEKİ HANGİİ DOĞRUYA DOĞRU DEDİNİZ
0
Cevapla
HASAN
Teklif her yönden yetersiz. Sağlık çalışanları arasındaki adaletsizliği daha da arttırmaktadır. Kendimizden başkalarını da düşünelim. Sağlık çalışanlarının tümünün emekli maaşlarında artış olmalıydı ama sadaka/lütuf olarak değil.
2
Cevapla
necmi erguven
TTB siyaset yapmamalıdır. Bizim sorunlarımızla ilgilenmelidir. (!) Aaaa pardon otomatik mesaj yanlış yere attım :)))))) Şaka bir yana hekim birliğimizin haklı talepleri yine kabul edilmemiştir. En azından Şağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı Önerisi yerine getirilmeli!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir