Medimagazin logo

Uzman hekime nöbet müjdesi

Ege Üniversitesi'nde çalışan sağlık personeli, Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi tarafından açılan davalar ile uzun süredir beklenen kazanımlarını elde etti
Uzman hekime nöbet müjdesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, Ege Üniversitesi'nde çalışan personele 3 ayrı müjde verdi. Sendika tarafından yürütülen davalarda kararların lehte gelmesi neticesinde; şua iznine çıkan personelden Ocak ayı itibariyle döner sermaye kesilmemesi ile ilgili karar alındı. Bir diğer dava ile 2547li uzman hekimlere icap nöbeti ve nöbet ücreti ödenmesi kararı alınırken, diyaliz ve ameliyathane çalışanlarına da yüzde 50 nöbet ücreti verilmesine karar verildi. Ege Üniversitesi yönetimi ise, açılan davalar sonucunda yargının verdiği kararlar doğrultusunda hareket etmeye karar verdi.

ŞUA İZNİNDEN KESİNTİ KALKTI

Kazanımların sağlık personeli açısından gerekli ve sevindirici olduğunu dile getiren Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, "Şua izinlerinde döner sermaye kesintisi olmaması adına sendika üyelerimize bir takım davalar açtık. Bölge idare mahkemeleri çalışanın lehine 'Şua izninden döner sermayesi kesilemez' diye karar verdi. Bu karar üzerine kurum da, Ocak 2016'yı kapsayacak şekilde şua izinlerinden döner sermaye kesintisi yapmama kararı aldı" dedi.

UZMAN HEKİME NÖBET MÜJDESİ

Üniversite hastanelerinde görev yapan 2547'li uzman hekimlerin icap nöbeti ve nöbet ücreti almadığını hatırlatan Zengin, "İcap nöbeti ve nöbet tutan uzman hekimlerine nöbet parası ödenmiyordu. Bununla ilgili de sendika avukatımızın kurumda çalışan bir hekim arkadaşımız adına açtığı davayı yargı onayladı ve '2547'lere nöbet ücreti ödenecek' diye karar alındı. Yargı kararı sonrası hastane yönetim kurulunun da aldığı karar ile Ocak 2016'dan itibaren hekimlerimiz de nöbet ücretlerini alacaklar" şeklinde konuştu.

DİYALİZ VE AMELİYATHANE ÇALIŞANLARININ DA YÜZÜ GÜLDÜ

Diyaliz ve ameliyathanede çalışanlarına ödenen yüzde 50 nöbet ücretinin Temmuz 2015'de çıkan düzenlemeyle dışarıda bırakılmış gibi gözüktüğünü ve bu sebeple ödemelerin yapılmadığını da belirten Zengin, "Diyaliz ve ameliyathane birimine icap nöbet ücretleri yüzde 50 artımı ödenmiyordu. Gerekçe olarak da 18.01.2014 tarihli Kanun'un hükmünde kararnamede yapılan düzenlemede yoğun bakım, acil servis ve 112 sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetlerin yüzde 50 artırımlı ödenmesi ibaresinin olmasıydı. Ancak kurum yetkiliklerine hem konu ile ilgili açılan davaları, hem 14 Ağustos 2013 tarihinde imzalanan toplu sözleşme metninin 7. maddesindeki nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödeneceği hükmü, hem de Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun konu ile ilgili olumlu görüşü neticesinde diyaliz ve ameliyathanenin de kapsam içine olması gerektiği ifade edilince, Yönetim Kurulu Kararı ile Ocak 2016 tarihinden itibaren, ameliyathane ve diyaliz birimlerinde çalışanlarda icap nöbet ücretlerini yüzde 50 artırımlı alacaklar yönünde karar çıktı" diye konuştu. 

icap nobeti
nobet
2547
uzman hekim
sua izni
Yorum (3)
Dr.derya
Aman aman ne büyük müjde uzman doktorlar artik düğün bayram yapıyorlar. Trajedi nin diğer adı bu olmalı
0
Cevapla
Md
Darısı diğer üniversitelerin başına... Yıllarca nöbet tuttuk ve beş kuruş para almadık bunun vebalini kim ödeyecek sorarım?
1
Cevapla
Giray Ataman
Hayırlı olsun ... Ama Döner Ödemesi olmayan kurumlarda çalışan mazlum Hekimler ne olacak?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir