Medimagazin logo

Yapay zeka hastanede: Akıllı stetoskop hastalık teşhisinde kullanılıyor

Yapay zeka ile çalışan stetoskop sayesinde hastalıklar kolaylıkla teşhis edilebiliyor
Kaynak: Ensonhaber.com
Yapay zeka hastanede: Akıllı stetoskop hastalık teşhisinde kullanılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akciğerleri etkileyen akut bir solunum yolu olan hastalığı olan zatürre, her yıl milyonlarca insanın ölmesine neden oluyor. İnsan hayatını ciddi şekilde etkileyen bu önemli hastalık, yeterli tıbbi ekipman ve doktorların olmadığı dünyanın bazı bölgelerinde korkunç sonuçlar doğurabiliyor

AKILLI STETOSKOP GELİŞTİRİLDİ
Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bu ölümcül hastalıklarla mücadele için, ilk çıktığı günden bu yana pek bir özellik eklenmeyen stetoskopun yeni bir versiyonunu geliştirdiler. Bu yeni stetoskop, göğüs dinlemesindeki seslerin kalitesini artırmak için akıllı gürültü filtreleme teknolojisi kullanıyor.

YAPAY ZEKA KULLANIYOR
Daha da önemlisi bu akıllı stetoskop, hastaların solunum türlerini dinleyip kaydederek, zatürreyi tespit etmek için yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Kısacası bu yeni geliştirilen stetoskop, doktorlara ihtiyaç duymadan zatürre hastalığını teşhis edebiliyor.

Araştırmacılar geliştirdikleri yeni stetoskopu çeşitli hastanelerde test etmek için çalışmalara başladı. Ayrıca doktorların hastalar ile uzaktan iletişim kurabilmesi için, bu cihazın bir de ev kullanıcılarına özel bir sürümü üzerinde çalışılıyor.

stetoskop
yapay zeka
johns hopkins üniversitesi
Yorum (1)
ahmet
Videodaki stetoskop Thinkslab One stetoskop. Bildiğim kadarıyla yapay zeka falan yok bunda sadece elektronik stetoskop.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir