Medimagazin logo

Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığına devam edecek

Mehmet Müezzinoğlu 64. Hükümette de Sağlık Bakanı olarak devam edecek.
Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığına devam edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 64. Hükümeti onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni kabinenin Sağlık Bakanını açıkladı. Mehmet Müezzinoğlu 64. Hükümette de Sağlık Bakanı olarak devam edecek.
Mehmet Müezzinoğlu  24 Ocak 2013 günü yapılan kabine değişikliği ile Sağlık Bakanlığı görevini Recep Akdağ'dan devralmıştı.

 

 


Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955'te Gümülcine'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Fatma'dır.
Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı.

Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir.

23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

son dakika
yeni sağlık bakanı
yeni kabine
mehmet muezzinoglu
Yorum (6)
bozeren
sn bakanımızı tebrik eder, hayırlı olmasını dileriz. bu arada seçim öncesi verilen sözlerin unutulmamasını isteriz.
4
Cevapla
bırakya
İlk dönem Çok başarılı işler yaptığı icin bir dönem daha demişler. İnsaf yahu
6
Cevapla
Göz dr
Recep Akdağ'ın olmaması isabetli karar
7
Cevapla
Yalçın Kaya
Ilımlı herşeye açık bir bakan; ülkemize hayırlı olsun; sağlık camiasındaki herkesin içi rahatlamıştır diye düşünüyorum
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sayın Bakan Herkes başarılı olmak ister.Sağlık sisteminin gerçek başarısı Çok güçlü birinci basamak Mutlaka birinci basamağa gelen hastanın kayıt sistemi +SEVK SİSTEMİ İkinci basamakta dahiliye , KDH , G.Cerrahi ,Pediatri gibi branşlarla diğer branşların yine mutlak kayıt , işbirliği eş güdümü Sağlık sisteminin hasta akış sürecinde eğitim ve karşılıklı bilgilenme , birikimden ergonomik faydalanma Bunların olması için sağlık sisteminin hiç yada en az ticari , sağlık çalışanı ve hekimin çok ve en prestijli hallerini gözetebilirseniz Gereksiz ilaç tüketimi Gereksiz hastaneye hekime müracaat Gereksiz ilaç yazma Gereksiz iş ve işlem gittikçe azalacaktır .... Bunlar için hemen Performans sistemini , defansa yol açan malpraktis sistemini kaldırın. Sağlık sisteminde siyasal yaklaşımlar yerine kurumsallaşmayı gözeten yapıların kendi aralarındaki özerkliklerini , güçlerini , önemini gözetin Sağlık sisteminde maliyetlerin düşmeye başladığını göreceksiniz. Sağlık sisteminin ergonomik çalıştığını ve personel yetmezliği ve tükenme sendromlarının , şiddet sorunun balon gibi söndüğünü göreceksiniz. Eğer bunları yaparsanız ! Sağlığın bu sigortacılık ve ticari , siyasal yaklaşımlarla maliyeti çok daha artabilir ve defansif , adamsendeci , çokparçalı yaklaşımları bunlara dikkat edilmezse hızla "daha" artacaktır. Empati ve eş güdüm kaybı = Maliyet , ve şiddet artışı anlamına gelir. Sayın bakan , sayın bürokratlar bu fırsatı ve akılla , ergonomik hareket etme şansınız iyi kullanın. Türkiye kaynak , enerji sorunu olan , bir ülkedir.Sağlık ise sonu gelmez kanıt , teknoloji , ilaç , maliyet pompalanan çok maliyetli bir sistem dönüşmektedir. ABD tabana yayılmak istenen maliyetli sistemin nasıl kriz çıkarabildiğini ve yüksek mahkeme kararlarıyla tabana yayılabildiğini unutkmayın İnsan fıtratı çoklu denetime mahkumdur.Onca olaydan ders çıkarmayı bilmez.Kendi bireysel ahlakına , yaklaşımına değil çoklu denetime , sorgulamaya , hesap verme kültürüne ihtiyaç duyuyor. Biat ve hegemonya kültürü ise , dejenerasyon-çürüme , maliyet artışı , geri kalmışlık , sömürge kültürü (kendi kaynaklarına dayanmama) riskleri içermektedir.. Sağlık Sistemleri bu anlamda maliyetli yapısıyla , koruyu hekimiğin öne çıkarılması ve prestijli kılınması , çoklu denetime , ticari faaliyetlere en az derecede bulaşma prensiplerine ihtiyaç duymaktadır. Bir kez daha hatırlayalım diye yazıyorum.Unutmaya çok eğilimliyiz. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 25 Kasım 2015
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir