Medimagazin logo

Zeynep yaşam savaşında

Kalp nakli için 6 aydır bekleyen 13 yaşındaki Zeynep Öykü Ertok’un kalbi durdu. Durumu kritik olan ve doktorlar tarafından uyutulan Ertok için ailesi, kızlarının nakil listesinde öncelikler arasında yer almasını istiyor
Kaynak: MİLLİYET - ÇİĞDEM YILMAZ
Zeynep yaşam savaşında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Milliyet, geçtiğimiz hafta kalp nakli bekleyen çocukların yaşam mücadelesine yer vermişti. Hayata tutunmaya çalışan 51 çocuktan biri de Zeynep Öykü Ertok’tu. 6 aydır uygun kalp nakli bekleyen ve tedavisi Ankara Başkent Hastanesi’nde devam eden Zeynep Öykü Ertok’tan önceki gün kötü haber geldi. Zeynep’in babası Tugay Ertok, Twitter’dan “Kızımı kaybetmekle karşı karşıyayız, kalbi durdu, makineye bağladılar. sağlık Bakanlığı’nın nakil izni gerekiyor. Sesimiz olun” çağrısında bulundu.

1 yıldır listede

Baba Ertok, “Yaklaşık 7 aydır tedavimiz devam ediyor. Bir yıldır kalp nakli bekleyenler listesindeyiz. Önceki gün kızımın kalbi durdu ve şu anda yoğun bakımda uyutuluyor. Tek korkumuz kızımın kalbi durduğu esnada beyinde hasar oluşmasıdır. Çünkü kalbi durduğu sırada beyine oksijen gitmediği için herhangi bir hasar oluştuysa naklin gerçekleşmesi imkânsız. Kızım Pazartesi gününe kadar uyutulacak. Sağlık Bakanlığı’ndan tek isteğim nakil bekleyenler arasında öncelikler arasına kızımın alınmasıdır” diye konuştu.

Zeynep Öykü Ertok’un doktoru Prof. Dr. Aras Pirat ise, “Zeynep acil nakil bekleyenler listesindeydi. Fakat ‘acilin acili’nde değildi. Kalbi durduktan sonra Zeynep’in de ‘acilin acili’ listesine alınması için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Kalbi durduğu için beyinde hasar oluşmuş olabilir. Eğer böyle bir şey söz konusu ise uygun nakil bulunsa dahi, naklin gerçekleşmesi mümkün değil” dedi.

‘İzin söz konusu değil’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise duruma ilişkin Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

Yavrumuz, halihazırda ‘Acil’ koduyla beklemektedir. Aynı listede acil kalp bekleyen 7 çocuğumuz bulunmaktadır. Bakanlığımızın nakil için herhangi bir izin vermesi söz konusu değildir.”

transplantasyon
zeynep oyku ertok
kalp nakli
kalp nakli bekleyenler
prof. dr. aras pirat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir