Medimagazin logo

Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik

Sağlıkta bir reform yapıldığını belirten Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik." dedi.
Kaynak: AA
Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 414 oyla AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

Sağlık alanında yapılanlara değinen Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik." dedi.

Erdoğan, "Bu hastanelerde neler çektik, neler... Analarımız ne çileler çekti. Biz, işte bu çileleri artık yeni kuşaklar çekmesin diye bir adım attık. Ülke genelinde bin 156 olan hastane ve yataklı tedavi kurumu sayısını 4 bin 636'ya çıkararak tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolayca erişimini temin ettik." dedi.

Erdoğan, aile sağlığı merkezlerinin sayısının 9 binden 17 bine yükseltilerek birinci basamak sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırıldığını vurguladı. Hastanelerdeki nitelikli yatak sayısının 19 binden 153 bine çıkarıldığına, vatandaşların buralarda birinci sınıf sağlık hizmeti alabilmelerinin sağlandığına dikkati çeken Erdoğan, sağlık kurumlarında çalışan doktor, hemşire, yardımcı personel sayısının 378 binden 875 bine ulaştığını söyledi.

Geçmiş yıllarda, 112 acil istasyonlarında ambulans sayısının adeta yok gibi olduğunu ifade eden Erdoğan, şimdi bol sayıda ambulans bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, "Artık, bakıyorsunuz paletli ambulanslarla Güneydoğu'da, Doğu'da kar, kış, tipide o dağlara tırmanan ambulanslarımız var. Artık jet ambulanslarımız var." diye konuştu.

Şehir hastaneleri kurulduğuna da değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu ana kadar Yozgat, Isparta, Mersin ve Balıkesir şehir hastanelerimizi hizmete açtık. Şu anda hala inşası süren 20 şehir hastanemizin tamamını 1,5 yıl içinde hizmete açıyoruz.

Proje onay, ihale safhasında olan 8 hastanemizin inşasına da en kısa sürede başlıyoruz. Böylece toplam yatak kapasitesi 42 bin 500 olan 32 şehir hastanesini ülkemize kazandırmış olacağız."

sağlık
reform
recep tayyip erdoğan
Yorum (1)
remzi
doktorların sırtından oy oy...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir