Medimagazin logo

Fizyoterapistlik 45. Yılını doldurdu

Denizli Devlet Hastanesi Sorumlu Fizyoterapisti Köygül Edremit, fizyoterapistlik mesleğinin Türkiye'de 45 yılını doldurduğunu söyledi
Fizyoterapistlik 45. Yılını doldurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DENİZLİ (İHA) - Denizli Devlet Hastanesi Sorumlu Fizyoterapisti Köygül Edremit, fizyoterapistlik mesleğinin Türkiye'de 45 yılını doldurduğunu söyledi.

Fizyoterapistlik mesleğinin dünyada 112, Türkiye'de 45 yıldır var olduğunu söyleyen Edremit, mesleğin savaşlar, travmalar ve çocuk felci gibi hastalıkları takiben oluşan fonksiyonel kayıpları giderebilmek amacıyla doğduğunu belirtti. Hekim tarafından teşhisi konulan hastaların fizyoterapi ve rehabilitasyon programını belirlediklerini söyleyen Edremit, şöyle konuştu: "Fizyoterapistler, kişinin doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle oluşan kalıcı veya geçici yetersizliklerinin kaybedilmiş bazen de limitlenmiş olan fonksiyonel kapasitesinin hekimin tanısına göre değerlendirerek günlük yaşamda bağımsız duruma gelmesini sağlayan, sağlıklı kişilerin sağlığını devam ettirmek amacıyla uygun egzersiz ve koruyucu programlar planlayan sağlık elemanlarıdır. Hastaların ve sağlıklı kişilerin yaşam kalitesini hedefler. Fizyoterapist, ölçme ve değerlendirme metotlarını kullanarak hasta veya sağlıklı kişinin fizyoterapi ve rehabilitasyon programını gerekli gördüğü ısı-ışık, elektro terapi, hidroterapi ya da özel egzersiz ve rehabilitasyon tekniklerini kullanarak uygular."

Bir fizyoterapistin, geniş bir meslek yelpazesine sahip olduğunu anlatan Edremit, sözlerine şöyle devam etti: "Fiziksel tıp ve rehabilitasyon biriminin yanı sıra ortopedi-travmatoloji, nöroloji, pediatrik nöroloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları ve cerrahisi, çocuk hastalıkları, üroloji, onkoloji, kadın-doğum, tüm yoğun bakımlar, plastik cerrahi ve yanık üniteleri, romotoloji gibi pek çok tıp dalında görev alırlar. Bunun yanında endüstri alanları, okullar, spor kulüpleri, huzur evleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri, kaplıca merkezleri, hamile eğitim merkezleri gibi dallarda kişilere rehabilitasyon hizmeti verirler. Yelpazenin geniş olmasından dolayı fizyoterapistler, 4 yıllık ciddi ve zorlu bir üniversite eğitimi sonucu mezun olurlar."

Fizyoterapistlerin pek çok problemle karşı karşıya olduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Sorumlu Fizyoterapisti Köygül Edremit, köklü bir geçmişe sahip olan bu mesleğin halen bir yasaya sahip olmamasından yakındı.

fizyoterapistlik
45.
yılını
doldurdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir