Medimagazin logo

Yemen'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

IOM Sözcüsü Millmann: - "Yemen'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde"
Yemen'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CENEVRE - Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, iki yıldan uzun süredir iç savaşın yaşandığı Yemen'de sağlık sisteminin çöküşün eşiğinde olduğunu bildirdi.

Millman, düzenlediği basın toplantısına, Yemen'deki hastanelerin başta su ve elektrik olmak üzere temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığına dikkat çekti.

"Yemen'de sağlı sistemi çöküşün eşiğinde" diyen Millman, ülkedeki bütün zorluklara bir de kolera vakalarının eklendiğini ifade etti.

Sözcü Millman, IOM'nin de Yemen'de 37 bin sığınmacıyı kolera taramasından geçirdiğini, bunlardan 7'sinde kolera vakasına rastlandığını aktardı.

IOM Acil Yardım ekiplerinin kolera salgınıyla mücadele kapsamında Güney Sudan da çalışmalarını hızlandırdığını belirten Millman, burada da kolera salgınının ilan edildiği 2016 Temmuz ayından bu yana 7 bin 200 vaka tespit edildiğini, 229 kişinin de öldüğünü kaydetti.

Dünya Sağlı Örgütü (DSÖ) de günün ilk saatlerinde, Husilerin kontrolündeki başkent Sana ile diğer illerde son 40 günde kolera salgını nedeniyle 34 kişinin öldüğünü, 2 bin 22 kişinin ise koleraya yakalandığını duyurmuştu.
 

yemen'
sagli sistemi
kolera
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir