Medimagazin logo

Depremde hayatını kaybeden doktorun enkaz altından çıkarılan şiirleri kitap oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde annesi ile enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Uzm. Dr. Mehmet Selim Şahin'in (45) yazdığı şiirler kitap oldu. Bir kısmı enkaz altından çıkarılan şiirlerin yer aldığı kitaba, 'Uğultu' adı verildi. Şahin'in ağabeyi Supi Şahin (49), "Kısa hayatında çok insana dokundu, hayat kurtardı. Ömrünü okuma-yazmaya adayan bir doktorun aziz hatırası, ölümsüzleşsin istedik" dedi.
Kaynak: DHA
Depremde hayatını kaybeden doktorun enkaz altından çıkarılan şiirleri kitap oldu
Uzm. Dr. Mehmet Selim Şahin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi (Çapa) Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında uzmanlık eğitimi alan Mehmet Selim Şahin, mecburi hizmetini Kadirli Devlet Hastanesi'nde yaptı. Uzm. Dr. Şahin ardından memleketi Adıyaman'a tayin edildi. 

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda doktor öğretim üyesi olarak hizmet veren Şahin, 6 Şubat depremlerinde Alitaşı Mahallesi 1223. Sokak'taki 2 bloklu Bahçekent Sitesi'nde enkaz altında kaldı. Şahin ile annesi Selviye Şahin (76), yaşamını yitirdi.

'Kadavra kokan insanlar'

Klinik ve akademi dünyasındaki başarılarının yanı sıra müzik ve edebiyata da tutkun olan Şahin'in yazdığı şiirler, ölümü sonrası kardeşleri tarafından derlenerek kitap haline getirildi. Bir kısmı enkaz altından çıkarılan şiirlerin yer aldığı ve 109 sayfadan oluşan kitaba 'Uğultu' adı verildi. Şahin'in kitabıyla aynı adı taşıyan 2021 yılında kaleme aldığı 'Uğultu' isimli şiiri dikkat çekti. 

Şiirde, şu dizeler yer aldı:

"Kulaklarda bir uğultu/Şu gökyüzüne çarpıp gelen/Mahşer çığlığı/Duasız nefesler/Kadavra kokan insanlar/Zaman bir sarkacın ardına gizlenmiş/Bereketsiz şimdi ömürler."

 

'Şiirlerini toplayıp, derledik'

Şahin'in İzmir'de yaşayan ağabeyi Supi Şahin, kardeşinin 7 çocuklu ailenin 4'üncüsü olduğunu belirtip, "Annemle beraber yaşıyordu. Depremden sonra 7'nci gün, annem ile kardeşimi enkazdan çıkardık. Şiirlerini kardeşleri olarak toplayıp, derledik. Yayınevi sahibi arkadaşımız Nusret, sağ olsun, ilgilendi. O da kitap haline getirdi. Kısa hayatında çok insana dokundu, hayat kurtardı. Ömrünü okuma-yazmaya adayan bir doktorun aziz hatırası, ölümsüzleşsin istedik. Okuma yazmaya adanmış bir ömrü kitapla bütünleştirmek istedik" dedi.

doktor
deprem
siir
mehmet selim sahin
adiyaman
Yorum (4)
Mehmet Yıldız
selim hocam ünivetsitede yurt arkadaşımdı, on numara birisiydi, yeni öğrendim vefatını, allah rahmet eylesin.
8
Cevapla
türkan
dün aldim ki̇tabini. huzur i̇çi̇nde yatsin sinif arkadaşim
8
Cevapla
n.m.
allah rahmet eylesin
4
Cevapla
KÜRŞAT
allah rahmet eylesin.ruhu şad mekanı cennet olsun .
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir