Medimagazin logo

Başarılı bir doktor olmak için 10 ipucu

Başarılı bir doktor olmak için çok okumak, sabır, fedakarlık....
Başarılı bir doktor olmak için 10 ipucu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekimlik uzun süreli eğitim, emek ve fedakarlık isteyen bir meslek. Ancak her meslekte olduğu gibi hekimlikte de başarı için bazı ipuçları mevcut.

Medimagazin’in Faculty of Medicine’dan derlediği 10 ipucu bakın neler…

  1.  

1-Çok okumak: Her gün yeni bir hastalık, tıbbi çalışma ya da yeni bir ilaç ortaya çıkıyor.  Doktorların başarısının artması her gün okumaktan geçiyor.

 

 

2-Alçakgönüllülük: Mükemmel bir insan olsanız dahi insanlar kibirli doktorlardan nefret ediyor.

 

 

3-Para her şey değil: Doktorluk kutsal ve sıradan olamayan bir iş. Bu nedenle de para ikinci planda kalıyor.

 

 

4-Tutku:  Tutku ve hırsın sınırı yok. Başarıyı yenilemek için hırsı da yenilemek gerekiyor.

 

 

 

5-Detaylar: Hekimlikte detaylar olmazsa olmaz. Bir hastalığın teşhisi gizli bir kelime ya da belirtiye bağlı olabilir.

 

 

6-Sorumluluk: Hekimlik sorumluluk işi ve atılan her adım da sorumluluk almak gerekiyor.

 

 

7-İletişim becerisi: Eğer zamanınız varsa, iletişim becerileri kursu alabilir; hastalarınıza vereceğiniz iyi ya da kötü haberleri daha doğru biçimde iletebilirsiniz.

 

 

 

8-Zaman yönetimi: İşini, aileniz ve kendiniz için ayıracağınız zamanı iyi yönetmelisiniz. Zaman yönetimi ile hayatınızdan zevk almayı sağlayabilirsiniz.

 

 

9-Sabırlı olun: Acele etmeyin, eğer iyi bir doktorsanız başarı ve üne ulaşacaksınız.

 

 

 

10-Tanınırlık: İnsanların sizi bulabilmesi için yeni yöntemler hakkında araştırma yapmalısınız.

doktor olmak
başarılı doktor
iyi doktor
Yorum (23)
aydin sinal
Talebeyken bir gün Hacettepe tipta bir konferansa gitmistip anatomi profo.ve tip fak .dekani Prf.Dr.Dogan Karan konusmasinda biz talebelere "arkadaslar sadece mesleginizde basarili olmaya odaklanin,eger mesleginizde basarili olursaniz,servet ve söhret kendiliginden gelir" demisti,bu sözü hic unutmadim. Yukardaki yazilan 10 madde basarinin olmazsa olmazi,Ama ne yazikki memleketeki hekimlerimizin büyük bölümü sanki bu 10 maddenin tam tersini yapmak icin caba göstermektedirler. Eskiden liselerde Felsefe ve mantik dersleri vardi,simdi kaldirilmis,acil olarak tip fakültelerine tibbi felsefe ve mantik dersleri konulmasi elzemdir,belki faydasi olur
10
Cevapla
Serdar Taş
Önce bu ülkede hayatta kalmak lazım, fiziksel ve ruhsal şiddet gırla gidiyor sağlık kuruluşlarda...
18
Cevapla
IRGAT
mütaitlere yapılan vergi kıyakları ne zaman bu ülkede doktorlara da yapılırsa, o zaman söz ben de alçakgönüllü olacağım!... söz :)
13
Cevapla
Frankie Bellevan
Diğer Mesleklerde Başarılı ( ? ) olmak ya da kabul edilmek için de bu kadar çok Kriter gerekiyor mu , var mı ? Veya bu kriterleri sürekli yerine getirmeye çalışıp , daha sonra da Salak , Aptal ve Enayi yerine konulup " sürekli " Kandırılmak , Emek Sömürüsüne kurban gitmek nasıl bir şey ? Bu kavramlar günümüz Türkiyesi için artık çok demode şeyler. Doktorları İnsandan sayan kaldı mı ?
26
Cevapla
Kamil Ömür
Ben çok başarılı adamdım da ne oldu ? 3000 lira maaş yıllardır düşen bir döner sermaye. her şey dahil 7500 lira. Hukuk fakültesi son tercihim oda laf olsun diye. Bizim okuldan bir kişi İstanbul Hukuk fakültesine girdi. Yüzüne bakmadığımız okul mezunlarına 6 kez ek zam yaparsan aldığı ücret böyle 13.500 lira olur. Yıl 1994 Adalet bakanı Seyfi Oktay komik hakim maaşları için uğraşarak % 50 zam yaptırdı. Hakim maaşı hekim maaşını ilk o zaman geçti ( Yeni mezun lar için yoksa o zamanda meslekte kıdemli hakim ( 1. sınıf hakim ) bizden yüksekti. Hastanede eylem yapıldı Kadıköy ' e yürüdük. % 100 maaş zammı istiyordu tabip odası. % 50 de anlaşma sağlandı. Ama ne yazık ki Anayasa Mahkemesi kanun hükmünde kararnameleri iptal etti. Kanunlar mecliste yapılsın dedi. Kendi zamları kanun hükmünde kararname ile olmuştu hatırlatayım. Bizim zam mecliste kadük oldu. Bundan sonra 5 kez daha 3 ü bu iktidar döneminde ek zam yapıldı hakim ve savcılara. Bu nedenle bu kadar uçurum oluştu. Sonuç olarak hekim olarak kendimizi heba ettik diyorum geriye dönüp bakınca.
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir