Medimagazin logo

Başbakan talimat verdi emekli doktora zam yolda

Zam için 3 bakanlık masaya otururken Sağlık Bakanı Recep Akdağ çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi
Kaynak: TÜRKİYE
Başbakan talimat verdi emekli doktora zam yolda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, emekli doktorların maaşlarının düzeltilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı olarak çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” dedi. Katıldığı bir televizyon programında, emekli doktorların maaşlarının çok geride kaldığını ifade eden bakan Akdağ, “Doktorlara hak ettikleri bir emekli maaşı vermek istiyoruz” açıklamasını yaptı. Bu konuda Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı çalışma yürüttüğü öğrenildi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı 2002-2011 ortalama hekim gelir tablosu ise hekimleri gelirlerinin son yıllarda ciddi oranda arttığını ortaya koydu. Buna göre 2002 yılında Bin 947 TL Maaş alan bir klinik şefi 2011 yılında 3 bir 672 lira almaya başladı. Bin 870 TL alan bir Şef Yardımcısı ise 3 bin 578 TL aylık kazanç elde etmeye başladı. 2002 yılında Bin 765 TL kazanç sağlayan bir uzman hekim ise 2011 3 bin 381 TL maaş almaya başladı.

başbakan
talimat
verdi
emekli
doktora
zam
yolda
Yorum (249)
mine celik
bu haber başlıklı yazıyı; kaç yıldır, kaç kez okudum. bir tarih öğrenebilir miyiz?
0
Cevapla
drovuz
sonunda 15000 den 3381 e indiler, gerçi halkın aklında kalan ilk rakam ama olsun geçte olsa, brütte olsa ne verdiklerini söylediler şükür. emekli maaşlarıylada seçime kadar oyalanırız artık
0
Cevapla
abdullah kırbız
ee yapılsın artık emekli maaşında düzeltilme. açıklanınca vicdanın kabul edeceği,mantıklı bir miktar olsa. bizden daha az eğitim süresi olan meslek gruplarından az olmamalı miktar.
0
Cevapla
ihsan
yalana bak, sabit döneri de mi maaşa katıyor bunlar.
0
Cevapla
halim harap
Şef maaşı, uzman maaşı 1500 tl civarı artmış. Gelde gülme. Benim şu an ki maaşım 2100 tl. Eğer ki sabit döneri de maaşımdan sayıyorsanız, insanları aldatıyorsunuz demektir. Benim sağ cebimdeki parayı alıp sol cebime koymakla benim maaşımı artmış gösteremezsiniz. Hem 1500 tl artsa nolur ki? Bu artışı muyenehanelerin kapanması karşılığı yapmadınız mı? Bir de, hani uzman doktor 14000 tl kazanacaktı? Ayda toplamda 5000 tl yi zor görür olduk. Lütfen birde çıkıpta alay eder gibi bizim maaşlarımızından bahsetmeyin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir