Medimagazin logo

Beyin cerrahına 3 kişi saldırdı, o anlar kameralara böyle yansıdı

Alanya Devlet Hastanesinde görevli Beyin Cerrahı Dr. Kürşat Tuğrul, görevi başında 3 kişinin saldırısına uğradı. Doktorun odasında başlayan kavga, koridorda da devam etti. Doktorla saldırganlar arasında yumruk yumruğa kavga yaşandı.
Beyin cerrahına 3 kişi saldırdı, o anlar kameralara böyle yansıdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, dün saat 13.50 sıralarında Alanya Devlet Hastanesi'nde Beyin Cerrahı olan Dr. Kürşat Tuğrul'un muayenehanesine gelen Mehmet C. (33), sıra almadan muayene olmak isteyerek içeri girdi. Doktor Tuğrul'un, "Sıranızı beklerseniz içeri alacağım" demesine sinirlenen Mehmet C. ile yakınları O.A.(17) ve Yüksel S.(23) bir anda Dr. Tuğrul'a saldırdılar.

SEKRETERE DE SALDIRDILAR 
Bu sırada, görevli sekreter saldırganlara engel olmak istedi, ancak o da tartaklandı. Yardım çığlıkları üzerine odaya önce hastanenin özel güvenlik görevlileri, ardından hastane polisi geldi. Sırada bekleyen diğer hasta yakınlarının da yardımlarıyla saldırgan 3 kişi, odadan çıkartıldı. Hastaneye gelen takviye polis ekipleri tarafından Mehmet C. ile yakınları O.A. ve Yüksel S. gözaltına alındı. Saldırganlar 3 kişi adliyeye sevk edildi.

 

 

OLAY ANI KAMERALARA YANSIDI 
Olay anı ise hastanenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Gözaltına alınan 3 kişi Cumhuriyet Polis Merkezi'nde sorguya alınırken, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, "Özel hayatlarından fedakarlık ederek özverili bir şekilde hastalarına şifa vermek için görev yapan bir meslektaşımıza yapılan bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyorum" dedi.  

sağlıkta şiddet
alanya
beyin cerrahı
doktora şiddet
dr. kürşat tuğrul
Yorum (8)
postenflamatuar
TTB nin avukatları, hukuk bürosu bu davaları kişisel kabul edip kurumsal olarak müdahil olmazsa kendisi ne işe yarar ki? Bu tür olaylara ücretsiz müdahil olması lazım.
6
Cevapla
ölmüş eşek
bu ülkede beyin cerrahisi hizmeti sunmak lükstür.
17
Cevapla
Ali
Hekime el kaldiran bu saldirgani siddetle kiniyorum.Bu zat hekim arkadasin diger hastalarin tedavi olmalarina da engel olmustur.Utanc verici bir olay
6
Cevapla
Op.Dr.Gökhan Gökçe
1 e 3 gelmişler aferin... Sağlıkta memnuniyet oranlarımız son yıllarda yükseldi memnuniyetimiz arttıkça döverek,söverek, öldürerek bunu gösteriyoruz. bizim iş gönül işi gönül soğudukça alayı gelse sıtkı canla hasta baktıramaz... Meslektaşım çok geçmiş olsun demekten başka çare elimden malesef gelmiyor.Yanında olsaydım belki 1 e 3 oranını düşürürdüm...
15
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Meslek odasının bu tür saldırıları takip etme konusunda yetkisi var mı ? Eğer varsa bu yol, yöntem,pratik hekimlere her saldırıda işletilmeli, süreç saldırıya uğrayanın girişimiyle değil doğrudan başlatılmalı.TTB bu konuda ne yapabilir, yada bu süreci nasıl kolaylaştırabilir ? Fakat sorunun alt katmanlarını görmezsek, ilişki kurmazsak, bu yaklaşımlar gölgelerle mücadele etmeye benzer.Caydırıcı olabilir, ama sorunları gidermeyecektir. Sağlıkta şiddet sürecinin sağlık sisteminin "hiç de" söylendiği gibi sağlıklı olmadığının "en basit ve yalın" göstergesidir.Bunu kabullenmek ve çözüm için çoklu ve yaygın düşünme mekanizmalarını top yekun geliştirmek lazım. Maalesef toplum olarak katı bir siyasal kamplaşma, ötekileştirme dışında yöntem geliştiremiyoruz.Oysa böyle bir siyasal yöntem lüksümüz yok ! Bunları belki herkes biliyor, bu sorunlara değiniliyor. Bu sorunlar (eğer) çözülürse sağlık sisteminin tüm unsurların olabildiğince "özerk", "karşılıklı ve yaygın örgütlenmesi, bilgi ve yöntem alışverişinde" bulunması ile yani ağzımızı sakız olmuş ama pratikte karşılığını maalesef göremediğimiz "empati ve eş güdüm" değerlerinin çalışmasıyla mümkün. değerler ancak özerk ve karşılıklı örgütlülük ( ki bu aynı zamanda güç ve caydırıcılık anlamına geliyor ) yada (olumlu anlamda güven anlamına geliyor ) güçlü işbirliği ortamında gelişebilir. Biat ve hegemonya kültürü ile değil eleştiri, denetleme, hak arama, örgütlülük ile bunlar aşılabilir.Fıtrat bu ! İnsan bu ! Yöntem de bu olmalı. Bunlar mümkün.Bu işin siyasal ve kültürel hali ! Teknik olarak ise, sağlık sisteminde ; mutlak ve yaygın olarak görülebilir kayıt , güçlü ve eğitimli birinci basamak , geri ve ileri bildirim veren birinci basamak, ve tabi ki ana branş ---> yan dal ---> üniversite ilişkileri akıcı ve hızlı olan yöntemleri sisteme ENTEGRE ederseniz mümkün. Bunlar olmazsa ve olmadığı için sağlıkta şiddet, maliyet, iş yükü sorunları ve empati ve eş güdüm kaybı var. Sağlıkta ticarileşme ( çok işlem ama nitelik sorunları planlanmamış performans sistemi ) bu sorunları kendi içinde katlayarak artırmış görünüyor. Hepsi aynı kapıya çıkıyor, çıkar, çıkacak. Sağlıkta siyasallaşma, ticari yada çıkar ilişkilerini, maliyet sorunlarını biraz daha samimi tanımlamamız ve yaygın ifade etmemiz gerekiyor.Bunlar ortadadır.Görmemekte direnmek çözüm değil. Bunu yapmadığımız için şiddet artıyor.Artacak !Malpraktisi ve davalar artacak ! Maalesef ! Arka plana, kök sebeplere odaklanmıyoruz. Hem toplumu ve hem eğitimli kesimi göz göre göre yıpratıyoruz. Yazık oluyor. Meseleye her yanıyla bakmaya çalışıyorum ve böyle görünüyor, böyle tanımlayabiliyorum. Sağlık alanında her şeye rağmen iyi hizmet sunanlara saygılarımı sunuyorum. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 17.02.2016
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir