Medimagazin logo

Canan Karatay'a kötü haber: Meslekten men cezası onaylandı

Türk Tabipleri Birliği, Prof. Dr. Canan Karatay için İstanbul Tabip Odası’nın verdiği 15 gün meslekten men cezasını onadı. Gerekçede, Karatay’ın söylediklerinin bilimsel gerçeği yansıtmadığı, halk sağlığına zarar verdiği savunuldu.
Kaynak: HÜRRİYET - ERŞANMESUDE
Canan Karatay'a kötü haber: Meslekten men cezası onaylandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin zehirlediğini Canan Karatay'ın cezası onaylandı
söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ı İTO’ya şikâyet etmişti. Şikâyet üzerine İstanbul Tabip Odası (İTO) Onur Kurulu 6 Ekim 2015’te Karatay’a, 15 gün meslekten men, 647.50 lira para cezası vermiş ve prosedür gereği söz konusu kararı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu’na göndermişti. 

Yüksek Onur Kurulu 12-13 ve 14 Şubat’taki toplantılarında konuyu ele aldı. Yeniden bilirkişilerden görüş istedi. Karatay hakkındaki şikâyetleri yerinde bulunca da İTO’nun verdiği cezayı onadı. Prof. Dr. Karatay’ın 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açma hakkı bulunuyor. TTB kararını Sağlık Bakanlığı’na bildirecek. Bakanlık da İstanbul teşkilatına uygulatacak. Karatay tebliğin ulaşmasından itibaren 15 gün boyunca hasta muayene ve tedavi edemeyecek, reçete yazamayacak.

GEBELİKTE ŞEKER YÜKLEMESİ AÇIKLAMASI DAYANIKSIZ’

 KURUL kararında Prof. Dr. Karatay’ın verdiği bilgilerin bilimsel olmadığı, halk sağlığına zarar verdiği, araştırma verilerini değerlendirirken bilimsel gerçekleri yansıtmadığını yazdı. Ayrıca Karatay’ın yazılı ve görsel basında, doğruluğu bilimsel yöntemlerle ortaya konmuş bir testin (gebelikte şeker yükleme testi) herhangi bir dayanağı bulunmaksızın yanlış ve tehlikeli olduğunu söyleyerek insanların doğru sağlık hizmeti almasını engellediği, bu testi uygulayan meslektaşlarını zor durumda bıraktığı, kendi reklamını yaptığı da ifade edildi. 

‘SUÇLAMALARI HOŞ DA ETİK DE DEĞİL’

TÜRK Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, “Karatay hem kendi uzmanlığı olmayan bir konuda yorum yapıyor hem de söyledikleri bilimdışı. Meslektaşlarına hakarete varan ifadeleri ve suçlamaları hiç hoş değil. Üstelik etik de değil. TTB bu konuda çok doğru bir karar verdi” diye konuştu.

canan karatay
turk jinekoloji ve obstetrik dernegi
turk tabipleri birligi
gebelikte seker yuklemesi
Yorum (4)
Ismail
Hocaya geçmiş olsun. Ama söyledikleri bilimsel gerçeklerden uzak hatta bazı hastalara zarar verecek nitelikteydi bence de. TTB burafa son derece haklıdır.
16
Cevapla
Yuuksel
doğruları söylediğinden ve iyi niyetli olarak milletin sağlığını düşündüğünden Bir hekim olarak meslektaşımı destekliyorum
2
Cevapla
Fikret Erbilen
Yıllardır çok önemli bir üniversitede hocalık yapmış ama dişe dokunur bir tane yayını dahi olmayan bu ablamız komedi kıvamındaki yorumları ile halk sağlığına zarar vermekte üstelik bunu da maddi kazanca dönüştürmektedir. Değil 15 gün tamamen men edilmeli.
12
Cevapla
aydin sinal
Avrupada,kuzey amerikada hamilelikte yükleme seker testi hangi hamilelere yapilacagi 5 madde halinde belirtilmistir,bu 5 maddenin ikisini ihtiva eden hamilelerde yükleme seker testi yapilacagi"hamilelikte el kitabi" seklinde her gynekolokun muayenehanesinde verilir. benim sorum su;türkiyede her hamileye yükleme seker testi yapan veya yapalim diyen gynekologlarin kac gün meslekten men cezasi aldiklari veya alacaklarini yazan olursa ögreniriz.selamlar.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir