Medimagazin logo

Doktorların hastalarına gizlice söylemek istediği 8 şey!

İşte tüm doktorların hastalarına gizlice söylemek istediği 8 şey..
Doktorların hastalarına gizlice söylemek istediği 8 şey!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Rocky Vista Üniversitesi Göz Hastalıkları Profesörü Brian C. Joondeph, KevinMD’de yer verdiği yazısında doktorların hastalarına gizlice söylemek istediği “8 şeyi” anlatıyor.

Elbette ABD ile biraz farklılık gösterse de bir çok şeyin de ortak olduğunu görüyoruz. Bir de sizin de söylemek istediklerinizle ilgili bir Medimagazin videosunu paylaşıyoruz.

1. Sağlık reformlarıyla ilgili benim de endişelerim oluyor.

Hastalarım için uygulamaya konulan sağlık reformları için  müteşekkirim; yüksek sigorta primleri ve ödemelerde muafiyetler onlar için kolaylık sağlayabilir ama doktor güvencesi sağlamayan uygulamalar bu kez beni maddi sıkıntıya sokabiliyor.

Küçük bir işletmenin içerisindeyim ve daha az ödeme alırken, fazlasını yapmam söyleniyor. Eğer verdiğim emeğin karşılığında maddi olarak tatmin edilemiyorsam, bu sektördeki zorluklara katlanmanın da bir anlamı kalmaz. Kanunlar, yönetmelikler ve aşmam gereken daha birçok prosedür beni mesleğimden uzaklaştırıyor ve neredeyse hasta sağlığını birinci sıraya koyamaz hale geliyorum.

2. Eğer geç kalacaksan ya da randevunu iptal edeceksen, lütfen öncesinde beni bilgilendir.

Hayatınızın yoğun ve karmaşık olduğunu biliyorum. Trafik, aile sorunları, iş yerindeki çatışmalar her zaman istenen yerde olamamanıza neden olabilir ya da sadece unutuverirsiniz. Fakat, ayarlanmış randevular bir klinikteki kan akışı anlamına gelir ve bir randevu kaçırıldığında maddi kayıp olduğu gibi, diğer hastalar da randevuları için uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Çoğu restoran artık aynı uçak ve otellerde olduğu gibi gelseniz de gelmeseniz de belli bir miktar sizden ödeme alıyor, bazı doktorlar da bunu uygulamaya başladılar.

3. Bunu(....) gerçekten yapmalısın. Sana kilo kaybetmen gerektiğini, sigarayı veya alkolü bırakman gerektiğini vb. söylememiz; bizim yargılayıcı, empatiden yoksun veya ırkçı kişiler olduğumuz anlamına gelmiyor. Bunları senin iyiliğin için söylüyoruz ve aslında bizim işimizin de bir parçası. Muhtemelen daha önce de birçok doktordan benzer şeyleri duymuşsundur, ama bu demek değilki sağlıksız davranışlarını düzeltmeye çalışmaktan vazgeçeğiz ve aynı tavsiyeleri tekrarlamayacağız.

4. Bizi aramadan önce bir kez daha düşün. Eğer sorunun yarın sabah için bekleyebileceğini düşünüyorsun lütfen gecenin bir yarısında arama. Çoğu doktor ertesi günkü yoğun tempoya ayak uydurabilmek için iyi bir uykuya ihtiyaç duyar. Doktorların da daha iyi tedavi edebilmeleri için dinlenmeye ihtiyaçları var.


ŞU VİDEOYU İZLEDİĞİNİZDE EMİNİM SİZ DE İÇİNİZDEN BİR ŞEY SÖYLEYECEKSİNİZ, BELKİ DE HAYKIRMAK İSTEYECEKSİNİZ!

 

 


5. Çalışanlarıma kibar davran. Lütfen çalışanlarıma karşı kaba olma, kötü söz ya da şiddet hiçbir sorununu çözümlemeyecektir. Bir çalışanım uygunsuz bir davranışta bulunursa ilk önce benimle paylaş. Eğer takip etmem gereken randevu saatinden geride gidiyorsam bu sözlü ya da fiziksel şiddet için bir bahane olamaz. Unutma ki, hastaneler gibi stresli bir ortamda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

6. Benim de her zaman dakik olmam mümkün değil.  Acil durumlar, hastalarla açığa çıkan yeni sorunlar günlük hayatımın bir parçası vedoğal olarak bazen normal programımın gerisinde kalabiliyorum. Tembelliğimden ya da beceriksizliğimden değil, sadece hayatın öngörülemez düzeninden kaynaklanan bir durum.

7. Basit bir teşekkür çok yol kat ettirebilir. Ekibim ve ben oldukça sıkı çalışıyoruz. Hastalarımız için en iyi sonuçları elde etmek için uğraşıyoruz. Sözle, sarılmayla ya da ev yapımı kurabiyeyle verilmiş küçük bir teşekkürün bizdeki iyileştirici etkisini tahmin bile edemezsiniz.

8. Ben de herkes gibi sadece bir insanım. Her insanda olduğu gibi bizim de iyi ve kötü günlerimiz var. Yüzümüzde gülümseme olması için çabalıyoruz ama aile, iş, ekonomik durumlar ve sağlık gibi meseleler de bizi etkiliyor. O yüzden lütfen yargılamak için çok hızlı davranmayın, biraz anlayış gösterin.

Doktorluk eşsiz ama zorluklarla dolu bir meslek. Umarım bu söylediklerim beyaz önlüklülerin ne düşündüğüyle ilgili kafanızda ufak bir fikir oluşturmuştur.

 

doktor hasta ilişkisi
hekim hasta ilişkisi
doktor hayatı
hekim hayatı
söylemek istedikleriniz
Yorum (4)
aydin sinal
anlamadigim husus doktorlar bunlari hastalarina nicin "gizlice" söylüyorlar,almanyada doktorlar bunlarin hepsini "acikca" hastalarina defalarca söylerler(hele ev doktorlari ) herhalde yazan göz hastaliklari uzmani oldugu icin hastanin sadece gözü ile ilgilendigini zannediyor,hastaya "kizim sana söylüyorum gelinim sen anla" prensibini güdüyor.
4
Cevapla
tbb
ACİLLERDE BAMBAŞKA SALDIRILARA MARUZ KALIYORUZ.KAVGA ÇIKMASIN DİYE HER LAFI YUTUYORUZ.MAHKEMELER ALEYHİMİZE SONUÇLANIYOR.SAĞLIK BAKANLIĞININ HUKUKİ DESTEĞİ ÇOK ANLAMSIZ VE YETERSİZ.SAĞLIK ÇALIŞANI MUTSUZ VE UMUTSUZ.DURUM GİTGİDE KÖTÜYE GİDİYOR.
19
Cevapla
Hakan Güllü
Bize destek olması gereken sağlık bakanlığı değil Tabip Odası Ne iş yapıyor bilen var mı?
5
Cevapla
Remzi
Aydın sinal yıllardır bunları biliyordun da neden buralarda paylaşmadın.. sen de gözü değil kuşağıyla ilgilen, duyuraydın
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir