Medimagazin logo

Hasta yakını, odada rehin aldığı kadın doktoru yaraladı

Samsun'da muayene sırası alamayan Abdullatip K. isimli hasta yakını, Uzm. Dr. Serap Orhan'ın odasına girip, Orhan'ı odasında feci şekilde darp etti.
Hasta yakını, odada rehin aldığı kadın doktoru yaraladı
Uzm. Dr. Serap Orhan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Samsun'da muayene sırası alamadığı iddiasıyla kadın doktoru darp eden şüpheli gözaltına alındı. Olay,  İlkadım ilçesinde bulunan Gazi Devlet Hastanesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir yakınını hastaneye getiren Abdullatip K. adındaki bir genç, iddiaya göre hastanenin psikiyatri servisine randevusuz geldi.

DOKTURUN BAŞI KAPIYA ÇARPTI

Daha sonra randevu alamadığı gerekçesiyle hastanenin psikiyatri bölümünde görev yapan Uzm. Dr. Serap Orhan'ın odasına giren Abdullatip K., kapıyı içeriden kilitleyerek içeride doktorla tartışmaya başladı. Kilitli odada uzun süre tartışan ikili arasında arbede yaşandı. Çıkan arbede sonucu iddiaya göre Abdullatip K., Doktor Serap Orhan'ı darp etti. Daha sonra dışarı çıkan zanlı odanın kapısını sertçe açtığı sırada kapının arkasında bulunan Uzm. Dr. Serap Orhan başını kapıya çarptı.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Başından yaralanan Uzm. Dr.  Serap Özkan, görev yaptığı hastanede tedavi altına alınırken, kendisini darp ettiği iddia edilen şüpheli Abdullatip K. ise polisler tarafından gözaltına alındı. Öte yandan, hastanede görev yapan diğer sağlık personelleri de meslektaşlarına yönelik yapılan darp olayını kınadı.  Polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
 

hekime şiddet
sağlıkta şiddet
Yorum (12)
Murat celikten
Her gün defalarca karşılaştığımız ve sözlü veya fiziksel şiddete maruz kaldığımız bir problemdir. Muayene için sıra alamayıp içeriye girmeye çalışıp benim durumum acil, cenazem var, çocuk evde bekliyor, evde yatalak hastam var, ben uzaktan geldim ve daha bin bir türlü gerekçelerle sıra isteyen ve sıra kalmadığını çok hasta olduğunu söylediğinizde tepki gördüğümüz bir olay. Meslekten de mimarisi, poliklinik düzeni kötü hastanelerde mesleğimizden dahi soğutuyor bu sorunlar. Kimi hekimlerimiz günde 40-50 hasta bakabilirken kimisi 80 kimisi 140 hasta bakabiliyor. Ancak 141. Sırayı talep eden hastalar oluyor. Bu hastalar bir de sonuç göstermeye geliyor oluyor size 200-250 hasta. Makine değiliz ki bizler. Bakanlığın bu sorunun üzerine cinlik yaparak gitmiyor bununda farkındayız. Boşveriyorlar. "Bırak 140 150 hasta baksın nasıl bakarsa baksın önemli olan hasta doktor yüzü gördü ya yeter" diyor. Muayene yaparsın sonuç göstermek isteyenler (daha 10 dk önce muayene olan) sonuçlara ne zaman bakacan diye bağırır. Bakanlığın polikliniklerde iş akışını ve düzenini net şekilde düzenlemesi gerekiyor. Mesela sabahtan muayene yapılır tüm sonuçlara òğleden sonra bakılır gibi. Bu işleri hekimlere bırakıyorsunuz belki anlıyoruz ama o zaman niye sonucuna erken bakilmayan hastalarin şikayetlerini hekimlere yönlendiriyorsunuz? Tüm bakanlık teşkilatını zor bölgelerden bir hastaneye 3 ay çalışmaya göndereceksin ki derdimizi anlasınlar. Huzurlu mekanlarda çay kahve yudumlayıp şöfòr ve güvenliklerle hastanelerde gezen koordinatörler genel sekreterlerle bu işler düzelmiyor beyler. Ne dedi Reis-i cumhur? Biz milletin efendisi değil hizmetkarı olmaya geldik. Peki sevgili saglık yöneticileri, size ne oldu da milletin efendisi oldunuz?
48
Cevapla
Uzm dr
Meslektaşımıza büyük geçmiş olsun. İnşallah çok ciddi bir sağlık problemi yoktur. Güvenlik güçlerini saymaysak doktorlar kadar sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan başka bir kamu personeli grubu yoktur. Bakanlığın ve hükümetin bizi zerre önemsediğini zannetmiyorum. Aksine hala sırtımızdan oy alıp, çökmüş olan sistemin sorumlusu olarak bizi gösteriyorlar. Hastaneye dört hasta geliyorsa dördü de memnun olmalıymış !!! ???. Sistemin başındakilerin sisteme yaklaşımı bu düzeyde. Temenni güzel de oluru var mı? Bakan Bey pratik olarak göstersin bize doktorluk nasıl yapılıyormuş. Bir gün acilde 250 hasta muayene etsin, tanı atlamasın ve olay çıkmasın. Kendi de dahil herkes %100 memnun olsun. Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerinde eğitim aldım. Kimse bana bir günde 250 hastayı hiç tanı atlamadan ve %100 memnuniyetle nasıl muayene edeceğimi öğretmedi. Tüm hocalarım öykü ve fizik muayenin önemini anlattı. Hiç durmadan yemek yemeden 24 saat çalışsan hasta başına 6dakika düşüyor. Öykü fizik muayene gerek varsa tetkik istemi ve tedavi için. Yapabilen meslektaşlarımı insan üstü güçlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonra en güzeli girişimci olup alternatif bir iş yapmak. Eskiden laf olsun diye konuşulurdu ve öylesine dinlerdim. Şimdi gerçekten alternatif ne yapıp mutlu huzurlu ve güvende olurum hem de ülkeye katma değerim olur diye düşünmeye başladım.
39
Cevapla
ertürk yılmaz
Netice belli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılır.
22
Cevapla
yakup
Sadece darp ve hakaret değil özgürlüğü kısıtlama,hürrriyetten yoksun bırakma ,bir insanı alıkoyma suçlarından da bu şahıs hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılmalı ve tutuklanmalı.Anlaşılan suç cebir ve tehditle yapılmış.
15
Cevapla
Murat
Geçenlerde haberlere bakarken sağlıkta şiddet diye bir haber çıktı, bir doktor bir hastaya tacizde bulunmuş iddiası vardı, 6-7 dk yer ayırdılar en az. Evet buna da karşıyız ama sağlık çalışanlara şiddet haberlerine 10 saniye zaman ayrılmıyor. Bilmiyorum artık herhalde normal bir durum olarak algılıyor artık halk, medya, hükümet vs.
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir