Medimagazin logo

Hasta yakınları 1 ay önce uzman olan doktorun kolunu kırdı

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir hasta yakınının doktorun kolunu kırdığı iddia edildi.
Hasta yakınları 1 ay önce uzman olan doktorun kolunu kırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İddiaya göre, hastanede L.A. isimli bir hasta yakını normal gebelik takipleri sırasında 4 aylık bebeğin anne karnında öldüğünü duyunca Dr. Atilla Özkara’ya saldırdı. Doktorun çekilen MR sonucu kolunda kırık tespit edilirken 3 hafta iş görmezlik raporu verildi.
Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Özdemir, bu müessif olayı şiddetle kınadığını ve olayı gerçekleştirenlerin yargılanması için tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve olayı takip edeceklerini söyledi.
Prof. Özdemir saldırıya uğrayan doktoru Mayıs ayında kadın-doğum uzmanı yaptıklarını, meslektaşının çiçeği burnunda yeni bir uzman olduğunu ve atama beklediğini, eğitimi süresince en insancıl hekimlerden biri olması nedeniyle saldırının içini daha da acıttığını ve bu hekimleri darp edilsinler diye yetiştirmediklerini ifade etti.
Gebelik kayıplarının en büyük sebebinin kromozomal bir bozukluk ya da sakatlık nedeniyle olabileceğine, hatta altta yatan hiç bir sebep bulunamayabileceğine de dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Bu tür ölümlere hiçbir hekim engel olamaz. Gebeliğin seyri konusunda kimse garanti veremez. Hekime yapılan saldırıların artık günümüzde en ilkel şekilde meydana geliyor. Ne yazık ki saldırılar kanıksanır hale geldi. Hekimlik mesleğini icra ederken çekinir hale geldik ve yetkililerden bir kez daha ivedilikle Radikal girişimler bekliyoruz” dedi.

sağlıkta şiddet
düzce
doktorun kolu kırıldı
dr. atilla ozkara
Yorum (6)
acil
doktora böyle saldırı olmaz.9 günlük bayram tatili çok korkunç.aciller tam bir kaosa dönüyor.çoğu branş uzmanı bulamıyoruz.hastayı il hastanesine sevk edemiyoruz.çok kötü duruma düşüyoruz.sağlık bakanlığı doktoru hasta etmiştir.ruh hastası olduk.bakanlık duygusuz ve duyarsız olmuş.VAHH VAHH.
25
Cevapla
Fatih
Doktor vatandaşa bağırınca kıyamet koparanlar NEREDESİNİZ?? Sayın bakan bu yorumlari okuyor musunuz ??
4
Cevapla
uzm dr
Sn Sağlık Bakanı kaskol takıp mont giyip vatandasla birlikte kuyruga girerek nabız yoklamıştı. Aynı şekilde beyaz önlğünü giyip stetoskopunu takıp bir bayram gecesi devlet hastanesi acilinde saat 22-02 nöbetine bekleriz. dönusen sağlıgın nereye kadar döndüğünü ve sağlık çalışanlarının ne hale geldiğini bizzat deneyimlemeye bekliyoruz, belki bişeyler yapar, cinnet geciren sağlık calışanlarının neden cinnet gecirdiğinin belki anlama sansı olur.saygılarımla.
7
Cevapla
levent arslan
Öncelikle röportaj vererek kendini haklı göstermeye calisan doktor Atilla Beyefendiye ve arkasına aldığı Sağlık-Sen ve diğer derneklere Selam olsun. Şimdi birde tektarafli anlattiginiz sucladiginiz olayi benden yani muhatabindan dinleyin. Eşimin gebelik takibini yapan doktor o gun yoktu ve malesef ilk defa karsilastigimiz Atilla beye muane ettirmek durumunda kaldik bazi aksilikler oldugunu farketnesine ragmen gorevini ihmal ederek esimi gerekli tedaviye almadan onu ve bebegimizi ölüme terketti. Esim karninda kac gun kalbi durmus bebegimizle yasadi. Bunu ogrendigimde cigerim yandi bu aciyla yanina gidip isini neden duzgun yapmadin bebegimin olum sebeplerinden biride sensin gibi icimden gecen sozleri aksettim ve o an once o bana saldirip beni koridordaki bir duvara yapistirip yere dusurdu ve bende kalkinca onunlakarsilikli itisip kakistik. Kolunu kiracak hicbir hareket yapmadim. O sahte raporu nasil aldigi sorusunun cevabi cokta zor degildir. Ben ona o birkac kelimeyi kullandigimda beni sakinlestirip teselli etmeyi secseydi boyle bir surecle kendini yipratmazdi. Surec dedim cunku hersey karsilikli. Adalet sadece kamu personelleri icin degil halk icinde var bunu unutmayin. Benim arkama dernekleri sendikalari yada ismi taninmis birilerini almama gerek yok. Adalete guveniyorum ve yapilmasi gereken tum yasal takibi bende yaptiriyorum. Son olarak öve öve bitiremediginiz çiçegi burnunda dediginiz doktorlariniza siz gorevinizi ihmal etmeden hakkiyla yerine getirin deyinki bizde acimiz yada kaybimiz oldugunda azarlamak yerine siz elinizden geleni yaptiniz diyebilelim.
1
Cevapla
Frankie Bellevan
Değerli Levent Aslan kardeşim : Anlattıklarının doğru olduğunu kabul etsek bile ( Doktor'un sana daha önce saldırmış olma ihtimali zayıf ) bu durum senin Doktor bey'e saldırman ve hakaret etmen için bir gerekçe oluşturmaz. Madem Adalet'e güveniyorsun öyleyse Hakkını , Hukukunu o şekilde arama yolunu tercih edebilirdin.. Hesabı kendin kesmeye çalışmışsın.. 4 Aylık bebeğinizi kaybetmiş olmanıza gerçekten üzüldüm. Sana , Eşine ve Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.. Kısmet olursa Allah sana daha hayırlısını versin...
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir