Medimagazin logo

Kilis Devlet Hastanesinde doktora saldırı

Kilis Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, kendilerine uygulanan şiddeti protesto etti.
 Kilis Devlet Hastanesinde doktora saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen, SES ve Kilis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği adına yapılan açıklamada, "Türkiye’de 2002 yılında Sağlıkta Dönüşüm programıyla, sağlık çalışanlarının iş yükü Avrupa’daki meslektaşlarına göre 6 kat artmıştır. Sağlık çalışanları ağır ve yorucu çalışma koşullarında çalışarak övgüyü hak ederken, maalesef şiddete maruz kalmaktadır" denildi.


Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hakaretin artık rutin bir hal aldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:


"Bunun son örneği ilimizde görevli doktor arkadaşımızın uğradığı saldırı olmuştur. Toplumun içinden çıkan ve toplumun sağlığını koruma adına gece gündüz çalışan insanlar şiddeti değil, saygıyı ve övgüyü hak etmektedir. Vatandaşlarımız unutmasın ki sağlık çalışanları da bir annedir, eştir, babadır, evlattır. Her şeyden önemlisi de bir insandır. Sizlerin bir an önce sağlığınıza kavuşabilmeniz için çeşitli zorluklara rağmen, fedakarca görev yapmaktadır. Buna rağmen sağlık çalışanlarını düşman gibi gören zihniyetin hem insani hem ahlaki sorunları olduğu bir gerçektir. Bu bağlamda, saldırıyı gerçekleştirenleri sağlık sendikaları olarak kınıyor, vatandaşlarımızı sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yetkilileri de sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Halen yürürlükte olan ve sağlık çalışanları ile hastaları karşı karşıya getiren hasta hakları yasasının da bir an önce değiştirilmesi konusundaki sağlık çalışanlarının beklentisini bu basın açıklaması vesilesiyle yetkili mercilere bir kez daha hatırlatıyoruz. Her türlü hakarete ve zorluğa rağmen özverili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının toplumun en zor mesleklerinden birini icra ettikleri bilinmelidir. Bu düşüncelerle Sağlık-Sen,Türk Sağlık-Sen, SES ve Kilis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak değerli arkadaşımıza şifalar diliyor, çirkin olayı kınıyor, sağlık çalışanların sahipsiz olmadığını sizlerin huzurunda tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz."
 

kilis
devlet
hastanesinde
doktora
saldırı
Yorum (2)
sinan
Basin aciklamsi yapmakla bir yere varamayiz.Cunku dikkate almiyor hasmetbaaplar.Suresiz grevi kafalarina indireceksin BALYOZ u o zaman gorecekler.
1
Cevapla
Bedrettin alyamaç
Ülkenin her tarafı kokuşmuş!doktorlara şiddet diz boyu!terbiyesizlik almış yürümüş!kurban olsunlar doktorların attığı tırnağa elleri kırılsın........ülkeyi yönetenler hala sessiz........yazıklar olsun......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir