Medimagazin logo

Mecburi hizmetle ilgili yeni düzenleme kimleri kapsayacak?

Devlet Hizmet Yükümlüğünü, 5. ve 6. grup ilçe merkezlerine bağlı yerleşim yerleri ile Bakanlar Kurulu'nca tespit edilecek il merkezi ve il merkezlerine bağlı yerleşim yerlerinde getirenler, tekrar Devlet Hizmeti Yükümlüsü olduklarında istekleri dışında bu yerlere atanamayacak.
Mecburi hizmetle ilgili yeni düzenleme kimleri kapsayacak?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, AA muhabirine devlet hizmeti yükümlülüğü kuraları ile ilgili son düzenlemeye ilişkin bilgi verdi.

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kuralarının 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu hükümleri gereği gerçekleştirildiğini belirten Gümüş, "Kanuna 'ancak beşinci ve altıncı grup ilçe merkezlerine bağlı yerleşim yerleri ile Bakanlar Kurulu'nca tespit edilecek il merkezi ve il merkezlerine bağlı yerleşim yerlerinde Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirenler, tekrar Devlet Hizmeti Yükümlüsü olduklarında istekleri dışında bu yerlere atanamazlar' hükmü eklendi" açıklamasında bulundu.

Yeni düzenleme hakkında bilgi veren Gümüş, şunları kaydetti:

"Buna göre, evvelce devlet hizmeti yükümlülüğünü Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiş olan iller ile Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasında yer alan 5. ve 6. grup ilçe merkezlerine bağlı yerleşim yerlerinde tamamlamış olan hekimler bu yerlere istekleri dışında atanamayacaklar.

Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu kararınca tespit edilen il merkezleri 7 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."

60. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğünde bu konu ile ilgili düzenlemelerin gerçekleştirildiğini ifade eden Gümüş, şöyle devam etti:

"Buna göre, '2014/6918 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiş olan iller ile Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında yer alan 5. ve 6. grup ilçelere bağlı yerleşim yerlerinde evvelce Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olup bu kuraya tabi olanlar Personel Bilgi Sistemi üzerinden ilan edilen takvim çerçevesinde başvurabileceklerdir' şeklinde gerekli açıklamalar yapılmıştır.

Ancak, 18 Ocak 2014 tarihinden sonra (55, 56, 57, 58, 59. Dönem) Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kuraları ile bu yerleşim yerlerine atanmış ve halen yükümlülüğü devam etmekte olan personel için bir defaya mahsus olmak üzere ayrı bir kura planlanmıştır."

Gümüş, bununla ilgili olarak "www.yhgm.saglik.gov.tr" internet adresinden duyuru yapılacağını belirterek, "İlan metni esasları/takvimi çerçevesinde istekleri dahilinde yerleştirme işlemleri yapılacaktır" dedi.

mecburi
hizmetle
ilgili
yeni
düzenleme
kimleri
kapsayacak?
Yorum (8)
Celal Günbakar
Daha önce 5. ve 6. bölgelerde hiç çalışmamış hatta Ankara nın doğusuna geçmemiş doktorlara da mecburi hizmetleri tamamlattırılsın.Adalet sağlansın.
0
Cevapla
Hasan Tahin
Evet Dr lar olarak mecburi hizmet kalksın diye düşünmeyelim, uğraşmayalım. Ben surda yapmıştım, o benden daha kötü yerde yapsınkii adalet sağlansın diye düşünelim. Hep birbirimizin kuyusunu kazalım. Geçenlerde de bir arkadaşım aynen evet kesinlikle herkes en az 1 kez Doğu'da mecburi hizmet yapmalı diyordu ama bu arkadaş hiç mecburi hizmet yükümlüsü dahi olmamıştı. Not: ben mecburi hizmetini yapmış ve bitirmiş bir Dr 'um, yani bu konuda tuzum kuru ama hala şu Dr milletinin sen benden daha beter ol anlayışını içime sindiremidiğimden yazma gereği duydum...
0
Cevapla
serhat soylukan
18 ocak 2014 tarihinden önce mecburi hizmete başlayanların durumu ne olacak?
0
Cevapla
Cemil Bozkurt
Doktorlar olarak mağduriyetinizi anlıyoruz. Mecburi hizmet olmadan uzmanlık belgenizi alamıyorsunuz oysa ki bizdeki uzmanlara böyle bir koşul yok. 33 ilde mevcudiyetleri yok . Kamuda görevli olan daha önceleri doktora yapmış olup şimdi koşulsuz uzman yapılan 400 dişhekimin 250si Ankara da görevli. Kurra çekildi ama nasıl tesadüf ettiyse hepsi kendi yerlerinde kaldı. Zaten öyle 5 ünitten az yerlere gitmeme kuralları var, MHRS de almıyorlar. Yani sizin uzmanlığınızın yanında , sonradan yapılma uzmanların ayrıcalıkları şahane. Acaba size de bu özerk kadro oluşturulabilir mi ?nasılsa bu kuralları koyanların mantıklı açıklamaları sizler için de geçerli olabilir. Uzmanlık için gerekli şartlar niçin sizin için daha ağır olsun , sizin suçunuz ne? Sonuçta ikisi de uzman oluyor. Sonra sizin de doktora yapanlara uzmanlık verilsin , çünkü hiçbir kriter yok çünkü , size de bu haklar tanınsın , sevgili doktor arkadaşlarımız....
0
Cevapla
hasan güven
Daha önce 6. bölgede pratisyen hekim olarak mecburi hizmet yaptım, 54.dhy ile gene 6.bölgede hizmet yapıyorum 17 ocakta başladım ikinci mecburi hizmete, yeni düzenleme benim durumumda olanları kapsamıyor, mecburi hizmet bitincede atanacağımızın garantisi yok, bu nasıl bir haksızlıktır
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir