Medimagazin logo

Psikiyatri hastası, istediği ilacı yazmayan doktora saldırdı

Yozgat'ta psikiyatri hastası Emrah Ş. (26), Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde muayene olduğu Dr. Hayriye Mihrimah Öztürk'ü, istediği ilacı yazmadığı için saçından tutup darbetti. Öztürk'ün ayak bileği kırılırken, Emrah Ş. gözaltına alındı
Kaynak: DHA
Psikiyatri hastası, istediği ilacı yazmayan doktora saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, bugün öğle saatlerinde Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde meydana geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalıştığı belirtilen psikiyatri hastası Emrah Ş, hastanede Dr. Hayriye Mihrimah Öztürk'e muayene oldu. Emrah Ş, doktordan kendisine kullandığı ilacı tekrar yazmasını istedi. Dr. Öztürk ise kullandığı ilacın kendisine fayda sağlamadığını, başka ilaç yazılması gerektiğini söyledi. Buna sinirlenen Emrah Ş, doktora saldırdı. Emrah Ş.'nin, doktoru saçından tutup yerde sürükleyerek darbettiği ileri sürüldü. Emrah Ş, odadaki arbede sesini duyan güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirildi. Emrah Ş, haber verilmesiyle gelen polis ekiplerine teslim edildi.

Yaralanan Dr. Öztürk, hastanenin acil servisine kaldırıldı. Ayak bileğinde kırık saptanan Öztürk, ameliyata alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

psikiyatri
dr. hayriye mihrimah ozturk
acil servis
Yorum (3)
Yozgat Tıp Dönem 1
Bizzat dersimize giren samimi, hoş sohbetli, güzel doktorumuza bu davranışı sergileyen insanların en ağır cezayı alması gerek. Yoksa bu cahil,nankör bazı insanlar şiddet uygulamaktan vazgeçmeyecekler. İnsanlarımıza hizmet için seçtiğim doktorluk mesleğinde bu vakaları gördükçe öğrenciyken dahi korkuyorum acaba seçmesemiydim diyorum, biz sizlere hizmet için gecemizi gündüzümüze katalalım elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışalım ama bir kısım insanların cahil ama kendisini bilgin zannetmesi yüzünden şiddet görelim. Yahu bu doktor psikiyatri uzmanı olana kadar 6sene tıp ardından 4 sene uzmanlık eğitimi alıyor ,doktor hangi ilacı yazacağını bilmeyecekte ey cahil E. Ş. mi bileceksin!! Doktorumuza Rabbim acil şifalar ihsan eylesin. Bizleri böyle insanlardan muhafaza eylesin.
13
Cevapla
tabib
sağlıkta şiddet her geçen gün artıyor.bıktık usandık artık.
9
Cevapla
Uzm Dr
Meslektaşıma geçmiş olsun. Bundan sonra randevusu olmadan gelenlere bakmayacağım. Zaten dünya standartlarının 3 katı uzerinde çalışıyorum. 5-6 katı da çalışsam kime çalışacağım. Maaş olarak ta zaten bir öğretmenin aldığından 2000 tl fazla aliyorum. Bir pratisyen aile hekimin veya bir hakimin aldığı ücretin yarısını alıyorum. Niye kendimi riske atayım?
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir