Medimagazin logo

Valinin görevden aldığı doktor tekrar göreve iade edildi

"Sağlık Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturma dün tamamlandı. Bugün de kendisi göreve iade edildi"
Valinin görevden aldığı doktor tekrar göreve iade edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

EDİRNE  - Uzmanlık alanı dışında basına demeç verdiği gerekçesiyle görevden alınan Edirne Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer'in görevine iade edildiği bildirildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Tucer hakkında yürütülen disiplin soruşturmasının tamamlandığını söyledi.

Soruşturma sonucunun henüz kendisine ulaşmadığını ifade eden Şahin, "Sağlık Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturma dün tamamlandı. Bugün de kendisi göreve iade edildi. Doktorumuz şu anda görevi başında" dedi.

Bir basın mensubunun "Tucer'in görevden uzaklaştırılması sırasında Kırklareli'den görevlendirilen doktor Edirne'de görev yaptı mı" sorusuna Şahin, "Yaptı, yapmış olması lazım" diye yanıt verdi.

- Tucer'in görevden uzaklaştırılması

Dr. Tucer, 9 Eylül Salı günü Edirne Devlet Hastanesi toplantı salonunda "kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına demeç verdiği, yetki alanı dışında idari, siyasi makamların görev alanlarına müdahale toplumu yanlış yönlendirdiği, bilimsel veri olmadan açıklamada bulunarak hekimlik sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranışlar sergilediği" gerekçesiyle hakkında soruşturma açılarak 657 Devlet Memurları Kanununun 137. ve devamı maddeleri uyarınca geçen hafta görevden alınmıştı.

valinin
görevden
aldığı
doktor
tekrar
göreve
iade
edildi
Yorum (14)
baran
Atanmış vasıfsızın, bileğinin hakkıyla bir yere gelmiş vasıflıya karşı zulmü ancak bu kadar sürebilir, yenisi atanana kadar elimizdeki bu.
0
Cevapla
sakallı dr
Sayın bakanım delikanlı bakanım, senki batı trakya evladısın, sanada bu yakışır...
0
Cevapla
EMİN
hekimlik mesleği bu ülkede ayağa düşmüştür, sistematik sindirme, itibarsızlaştırmaya maruz kalmaktadırlar..
0
Cevapla
Frankie Bellevan
sağlık bakanlığımız müfettişlerince "yapılan incelemeler neticesinde" meslektaşımızın görevine iadesine katkı sağlayan herkese teşekkürler. meslektaşımızın görevden alınması bizler için ne kadar üzücü olmuşsa,görevine tekrar iadesi de o kadar sevindirici olmuştur. sağlık bakanlığı teşkilatında çalışıp "vicdanlarıyla hareket eden" tüm çalışanlara selamlar,saygılar.
0
Cevapla
Murat çelikten
Sevgili hekim kardeşlerim, valinin memurr görevden alma yetkisi yoktur. Geçici süreyle görevden el çektirilebilir sadece bunun gerekçeside soruşturma devam etmesidir. Bakanlık veya valiye minnet duyacak bir olay yok bu konuda. Sanki memlekette gastroenterolog sayısı 10 binmiş gibi... Elleri mahkum doktora da uzmanada yan dal uzmanınada... Kuzu kuzu... Tıpış tıpış iade edeceksiniz derhal.. Aksi takdirde gis kanama nedeniyle ölen bir hasta valiyi şikayet eder Gör bak o zaman vali merkezde hangi koltukta oturabiliyor... Bilimsel olarak yarışabilirmisiniz o gastroenteroloji uzmanıyla? Tüm üst düzey idarecilere ders olsun bu olay Madara olmak istemiyorsanız kaymakamda olsanız valide olsanız haddinizi bileceksiniz... Hâla hiçbir doktor devlette çalışmak zorunda değil basar istifasını çeker restini... Hadi 657 ye göre ceza ver istifa eden memura... Komik olmak istemiyorsanız okumuş ve sizden zeki tiplerden uzak durun... Vallahi madara olursunuz...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir