Medimagazin logo

Bir garip dava: Prospektüsü okudu, doktorlara cinayet davası açacak!

Kullandığı ilacın etkisiyle baygınlık geçirince ilacın prospektüsünü okuyan İzmirli Kafkas Karadağoğlu, doktorlar tarafından alzheimer ve demans hastası babasına bir yıl boyunca ölümüne yol açabilecek yanlış ilaç verildiğini anladı. Babasının 3. eşinin, mal varlıklarına konmak için doktorlarla plan yaptığını öne süren Karadağoğlu, yeniden otopsi talep edecek.
Bir garip dava: Prospektüsü okudu, doktorlara cinayet davası açacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Korkunç iddia, ilaç prospektüsünden çıktı. İddiaya göre, 3. eşi ve çocukları ile birlikte Kars’ta yaşayan emekli Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi 82 yaşındaki Latif Karadağoğlu’na 2012 yılında alzheimer ve demans tanısı konuldu. Hastalığı nedeniyle Erzurum’da özel bir hastanede tedavi gören Karadağoğlu’na bir yıl düşük dozajda S..... (ketiapin etken madeli ilaç) adlı ilaç verildi. Ardından 3. eşi tarafından Diyarbakır’da bir doktora götürülen Karadağoğlu’na bu kez de ‘alzheimer ve demans değildir’ tanısı konuldu.


Karadağoğlu, sağlam raporu aldıktan sonra mal varlıklarında söz sahibi olması için 3. eşine vekalet verdi. Vekaleti alan eş, Karadağoğlu’nun altı dükkanını, bankadaki yaklaşık 1,5 milyon lirayı, tarla ve arazilerini aldı. 2013 yılında Karadağoğlu’nun ölümünden bir gün önce tekrar Erzurum’daki özel hastane tarafından alzheimer ve demans raporu verildi.

ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULDU
Babasının ölümünden şüphe duyan ve bu yüzden otopsi talep eden 2. eşinden olma 35 yaşındaki Kafkas Karadağoğlu, otopsi sonucunda solunum yetmezliği yazınca işin peşini bıraktı. Geçen günlerde depresyon nedeniyle .... (ketiapin etken maddeli) isimli ilacı kullanan Karadağoğlu, ilacın yan etkisiyle baygınlık geçirince ilacın prospektüsünü okudu. İlacın ileri yaştaki demans hastalarında ölüme yol açabileceğini okuyan Karadağoğlu, babasına da aynı ilacın verildiğini anladı. Babasının mal varlıklarına konmak için plan yapıldığını öne süren Karadağoğlu, babasının 3. eşine ve 3. eşinden olma çocuklarına dava açtı. Babasına tekrar otopsi talep edecek olan Karadağoğlu, doktorlara da dava açacağını söyledi.

“OTOPSİDE SOLUNUM YETMEZLİĞİ YAZIYOR”
Babası öldükten sonra otopsi yapılması konusunda da çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirten Kafkas Karadağoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Macaristan’da yaşıyordum. Babamın rahatsızlığı artınca Türkiye’ye geldim. Babamla görüşemeden 29 Ekim 2013 de Kars'ta öldüğü haberini aldım. Kars’a gitmeden önce babamın hemen gömüleceğini öğrenince durumdan şüphelendim. Kars’ta da Erzurum’da da babamın otopsisini yapmadılar. Hiçbir savcı dokunmamış. Direkt Trabzon’a gönderdiler. Oradan çıkan otopsi sonucunda da solunum yetmezliği yazıyordu.”

ÜÇ FARKLI ALZHEİMER VE DEMANS RAPORU
Kafkas Karadağoğlu, babasının 3. eşinin mal varlıklarına konmak için hile yaptığını öne sürerek iddiayı şu sözlerle ifade etti: “Babama önce Erzurum’daki özel hastaneden ileri derecede alzheimer ve demans hastası diye tanı kondu. Bu rapora dayanarak da .......... veriliyor fakat .............’i alzheimer ve demans hastaları hiçbir şekilde kullanamaz. Bu direkt öldürmeye teşebbüstür. Babamın 3. eşi daha sonra Diyarbakır’daki bir doktordan da alzheimer ve demans raporunu bozduruyorlar. Sağlam raporu aldıktan sonra noterden vekaletname alıp babamın bütün mal varlığını alıyorlar. Babam ölmeden bir gün önce de raporu yine tazelemişler. Yani ileri derecede alzheimer ve demans raporu almışlar. Hangi kapıya elimi atsam adaletsizlik fışkırıyor.”

TESADÜFEN ANLADI
Babasının ölümünden her zaman şüphelendiğini ancak bugüne dek çaldığı her kapının kapandığını kaydeden Karadağoğlu, babasına yanlış ilaç verildiğini tesadüfen fark ettiğini belirterek “Psikolojim bozulmuştu. Üç gün önce ......... ilacını kullandım. Yolda yürüyemedim, yığıldım. Prospektüsü okuyunca demans hastalarında inme ve ölüme yol açabileceğini gördüm. Babama da aynı ilacın verildiğini hatırladım. Annem ‘kafanda kurma, öyle şey olmaz’ dedi. Bir baktık babama da aynı ilaç verilmiş. Prospektüsü okumasam fark edemeyecektim. Fareye yavaş yavaş zehri verirsin, o yedikçe halsizleşir ya bu onun gibi bir şey. Bu benim gözümde cinayettir. Babam eceliyle vefat etmedi. Milim milim verilerek bu hale getirmişler” dedi.

OTOPSİ TALEP EDECEK
Babasının uzun yıllar Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği ve bir dönem de Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başkanlığı yaptığını, mal varlığı olan bir adam olduğunu söyleyen Karadağoğlu, “Bu davayı açtıktan sonra babama tekrar otopsi yapılmasını talep edeceğim. Erzurum’daki hastaneye, Diyarbakır’da sağlam raporu veren doktora ve babama bu ilacı veren kişilere dava açacağım. Hakkımı yargı yoluyla arayacağım. Onun hakkını savunacağım. Sonuna kadar devam edeceğim. Bu uğurda ölsem de umurumda değil” diye konuştu.

“HASTALIĞIN TAMAMEN BİTMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
82 yaşında ölen Latif Karadağoğlu’nun 2. eşi ve Kafkas Karadağoğlu’nun annesi eczacı Birsen Bayraktar da eski eşinin ölümünden şüphe duyduklarını söyledi. Alınan üç farklı raporun kendilerini şüpheye sevk ettiğini, sağlam raporu alındıktan sonra mal varlıklarının eşinin üzerine geçirilmesiyle iyice şüphelendiklerini ifade eden Bayraktar, eski eşine yanlış ilaç verildiğini tesadüfen fark ettiklerini belirtti. .......... isimli ilacın ileri yaşta alzheimer ve demans olan bir hastaya verilmemesi gerektiğini, bunun prospektüste de yazdığını dile getiren Bayraktar, şöyle konuştu: “Biz bu ilacı sadece gençlere veririz. Bırakın alzheimer ve demans olmalarını yaşları ileriyse bile bu ilacı vermeyiz. Eski eşime önce alzheimer ve demans raporu veriliyor. Bu sırada yanlış ilaç veriliyor. Sonra sağlam raporu veriliyor. Bu sırada vekaletle mal varlığı alınıyor. Ölmeden bir gün önce yine alzheimer ve demans raporu veriliyor. İki rapordan biri hatalı. Alzheimer ve demans hastasının bir hasta olup bir sağlam olması tıpta yok. Hiçbir alzheimer hastasının düzeldiğini duymadım, mümkün de değil.”

bir
garip
dava:
prospektüsü
okudu
doktorlara
cinayet
davası
açacak!
Yorum (15)
hülya kağızman
Para sen nelere kadirsin .İlaç almış bayılmışmış da, prospektüsünü okumuşmuş da, bu uğurda ölümü göze almışmış da...
0
Cevapla
tıp doktoru
Bu ilaç yaşlı hastada da kullanılır, alzheimer hastasında da. Ayrıca prospektüse bakarsak her ilacı siyanür zannedebiliriz. Bu davadan bir şey çıkmaz, miras paylaşımı sorununa doktorları karıştırıyorlar başka bir konu yok ortada.
0
Cevapla
Uzm
"Alzheimer hastalığı'nda zihinsel yetilerin kaybı sıklıkla tek belirti değildir. Hastaların %25-50'sinde depresyon, %50-70'inde hırçınlık, %30-60'ında halüsinasyonlar gibi psikiyatrik bulgular izlenmektedir. Bu belirtilerin tedavisi için ketiapin, haloperidol, risperidon, olanzapin gibi antipsikotiklerin yanısıra, depresyon için sitalopram, sertralin ve fluoksetin gibi depresyon ilaçları da kullanılabilmektedir." Sn hasta yakını: Açarsan senin zaten kaybedeceğin ortada ancak yüklü bir mahkeme masrafı ödersen akıllanırsın.
0
Cevapla
baran
Topluma bu kadar aksiyon filmi izletirsen olacağı bu. 82 yaşında birinin solunum yetmezliğinden kaybedilmesi de herhalde milyarda bir görülür!
0
Cevapla
eczacı
Sözde duyarlı.Prospektüs okuyor ama pisikolojim bozulmuş şu ilacı alayım bi. Ne güzel memleket
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir