Medimagazin logo

Doktora ve hastaneye 1.2 milyon TL'lik dava

'Çok sağlıklı' denilen bebek, down sendromlu doğdu. Aile doktora ve hastaneye 1.2 milyon TL'lik dava açtı
Kaynak: TAKVİM
Doktora ve hastaneye 1.2 milyon TL'lik dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doğuştan zeka geriliği olarak bilinen 'down sendromu', milyonluk bir tazminat davasına konu oldu. İstanbul'da yaşayan İsmail N., 3 yıl önce hamile olan eşi Emine N.'yi, Bağcılar'da bulunan özel bir hastaneye götürdü. Kadının gebelik sürecini ise doktor Yeşim İ. takip etti. Yeşim İ., doğuma 2 ay kala haftada 2 kez kontrole gelen Emine N.'ye, "Çok sağlıklı bir bebeğin olacak" dedi. Doğuma bir hafta kala ise işler ters gitti.

Doktor bebeğin kalbinde yavaşlama olduğunu belirterek, anne adayından test yaptırmasını istedi. Testi yapan uzmanlar ise Emine N.'ye "Bebekte bir sorun var. Test sonuçlarını hemen doktorunuza gösterin" dedi. Eşiyle birlikte telaşlanan Emine N., soluğu doktorun yanında aldı. Test sonuçlarını inceleyen Yeşim İ., bebeğe ne olduğunu söylemeden, "Hemen doğuma girin. Ancak kuvöz için 5 bin lira ödeme yapmanız gerekli" dedi.

 

Hastane ise "Paranız yoksa devlet hastanesine gidin" diye uyardı. Bunun üzerine Bakırköy Devlet Hastanesi'ne giden çiftin 2 kilo 200 gram ağırlığında E.N. adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Ancak talihsiz bebek down sendromluydu. O ana kadar hastalıkla ilgili hiçbir şey bilmeyen anne-baba yıkıldı. Psikolojisi bozulan çift, doktor ve hastane aleyhine 1.2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı.
 

doktora
ve
hastaneye
1.2
milyon
tl'lik
dava
Yorum (30)
Tip doktoru
Az armişsiniz, 10 milyar dolar falan isteseydiniz!
1
Cevapla
gölgelice
Benim anlayamadığım, doğuma 2 ay kala Down Sondromu teşhisi konulabilseydi, düzeltecek miydiniz? Yoksa içerde hal mi edecektiniz? O zaman şimdi hal edin! Doktora olan kinden daha ne kadar besleneceksiniz?
1
Cevapla
dr hasan gürbüz
burada dr arkadaşımız talihsiz bir açıklama yapmış. doğuma 2 ay kala kontrol etmediğin bir gebeyi kabul edersen sağlıklı olup olamayacağını çok iyi bilemezsin. bu özel zihniyetinin hataları bunlar. devlette kimse doğuma 2 ay kala takipsiz gebe almaz acil bir durum olmazsa. alsada böyle emin konuşmaz. geçmiş olsun meslektaşımıza...
2
Cevapla
kvc
Heralde SB malpraktis yasasını çıkarmakla ne kadar yanlış yaptığının farkına varmıştır. Yazık değil mi bu dr arkadaşımıza. 1.2 milyon tl nasıl ödenir? bu paranın ödenmesi için gerekçe de yok ortada. Avrupada Down sendromlu bebekler doğurtuluyor. İnancı olmayan aileye ise diyecek bir şey yok. KDcu değilim ama bu haberi duymak bile beni pasif cerrahi yapmaya itiyor. SB çok kötü bir kapı açtı.
0
Cevapla
Tip doktoru
Az önceki mesaj az istemissiniz seklinde olacaktı, yanlis yazmisim .
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir