Medimagazin logo

Hasta hekim ilişkisi bozulduysa hekim tedaviyi reddedebilir mi?

PAÜ Hastanesi'nden açıklama: " Hasta-hekim ilişkisi bozulmuştur. Acil bir durum söz konusu olmadığı ve başka bir yerde ameliyat edilebilir olduğu için hasta kendi isteğiyle klinikten ayrılmıştır"
Hasta hekim ilişkisi bozulduysa hekim tedaviyi reddedebilir mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


DENİZLİ - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde yaşlı kadın hastanın, ameliyat edilmeyi beklerken "yatak yok" denerek hastaneden gönderildiği iddiasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada hastanın kendi isteğiyle klinikten ayrıldığı bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, hastaneden atıldığı iddiasında bulunan hasta Çiğdem Sezgin'in 7 Nisan'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'ne geldiği ve Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım tarafından muayene edildiği belirtildi. Hastaya 15 Nisan'da ameliyat olabileceğinin iletildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hasta yakınları hemen ameliyata girme taleplerini Araştırma Görevlisi Dr. Gizem Onuş'un üzerine yürüyerek ve Dr. Soner Gök'e hakarette bulunarak iletmişlerdir. Agresif yaklaşımlarından dolayı güvenlik görevlilerimiz olay yerine çağrılmışlardır. Bu nedenle hasta-hekim ilişkisi bozulmuştur. Acil bir durum söz konusu olmadığı ve başka bir yerde ameliyat edilebilir olduğu için hasta kendi isteğiyle klinikten ayrılmıştır."

 

Konuyla ilgili Medimagazin köşe yazarı Prof.Dr.Hakan Hakeri daha önce şunları yazmıştı:

Özellikle, Türk uygulamasında daha önce hekimi ile tartışmış veya hatta hekime fiili saldırıda bulunmuş bir hastayı, acil bir durum olmadığı ve başka bir hekimin de tedaviyi üstlenmesinin mümkün olduğu durumlarda, hekimin başka bir hekime göndermesi mümkündür. Ancak bunun dışında da haklı görülebilecek başka nedenlerden ötürü de hekim hastanın tedavisini üstlenmeyi reddedebilir.

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ

hasta
hekim
ilişkisi
bozulduysa
hekim
tedaviyi
reddedebilir
mi?
Yorum (5)
Ahmet Bozdoğan
Doğru yapmışlar.Bende insanım.Hasta-hekim ilişkisi diye bir saygınlık kaldımıki ben karşımdaki insana saygı duyayım.Eskidenmiş onlar.
0
Cevapla
dr
hastanın aklı varsa zaten tedavi olacağı dr ile tartışmaz ne etik ne hipokrat
0
Cevapla
dr
TTB NE YORUM YAPABİLİR NEDE VARLIĞINI GÖSTEREBİLİR
0
Cevapla
kemal polat
doğrusunu yapmışlar. Millet bağırıp çağırarak hırgür çıkararak iş yaptırılmayacağını öğrenmeli. bence bu yasal olarak ta güvence altına alınmalı
0
Cevapla
Hadi Canım
Aydın Sinal abimiz yorum yapmamış hayret. Konumuza dönersek Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi madde 18 aynen şöyle der; "Tabip ve diş tabibi, acil yardım, resmi veya insani vazifenin ifası halleri hariç olmak üzere, mesleki veya şahsi sebeplerle hastaya bakmayı reddedebilir" olay budur .....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir