Medimagazin logo

Unutulan tampona 50 bin TL tazminat

Adana'da bademcik ameliyatı olurken boğazında, tampon olarak kullanılan sargı bezi unutulan 6 yaşındaki Sevim Alır'ın ailesi, 50 bin lira manevi tazminat kazandı. Baba Tahir Alır: Bu parayı kızımızın geleceği için harcayacağız
Kaynak: SABAH
Unutulan tampona 50 bin TL tazminat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan Tahir Alır, 6 yaşındaki kızı Sevim'i bademcik ameliyatı için Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü.

İRANLI DOKTORA DAVA
Kulak Burun Boğaz servisinde görevli Dr. Ali Askar Abedi tarafından 8 Haziran 2011'de küçük kızın bademcikleri alındı. Ancak taburcu olduktan sonra Sevim rahatsızlandı. Baba Tahir Alır, kızını tekrar doktora götürdü. Doktorun, "Enfeksiyon kapmıştır. 10 gün sonra gelin" demesi üzerine eve dönen küçük kız bir türlü iyileşmedi. Aile fertleri kusmaya başlayan kızın boğazında sargı bezi olduğunu fark etti. Sevim'in boğazından 2 santimetre eninde, 1 metre uzunluğunda sargı bezi çıkartan aile, doktordan şikayetçi oldu. İranlı doktor Ali Askar Abedi hakkında "Görevi ihmal" suçundan Adana 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Doktor Ali Askar Abedi suçlamayı kabul etmeyerek, "Kanama olduğu için tampon koymuştuk. Hastaneye tekrar geldiklerinde çocuğun yatış yapması gerektiğini söyledim. Kabul etmediler. Hastanede yatırılsaydı, bunlar olmazdı. Suçsuzum" demişti. Geçtiğimiz yıl nisan ayında sonuçlanan davada hakim, kusurlu bulunan doktoru 2 ay 15 gün hapisle cezalandırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.



50 BİN LİRA MAN EVİ TAZMİNAT
Kızlarının ölümden döndüğünü söyleyen aile, avukatları aracılığıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine Adana 2. İdare Mahkemesi'ne 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Yargılama sonucunda aileye yasal faizi ile birlikte 50 bin lira tazminat ödenmesi gerektiğine karar verildi. Kararda "İdarenin hizmet kusurunun bulunduğunun açık olduğu, kusur sonrasında çocuğun nefes alamayarak ölüm tehlikesi atlatması sonucu davacıların ağır bir elem ve üzüntü duymuş oldukları anlaşılmıştır" denildi. Baba Tahir Alır, karara sevindiklerini, parayı kızlarının geleceği için harcayacaklarını söyledi.

unutulan
tampona
50
bin
tl
tazminat
Yorum (16)
ahmet gümüş
yahu kardeşim bıktık bu haberlerden, vermeyin şunların eline koz... açtığınız spancı bir sayın operasyon sonunda, eksik gedik var mı diye...ayıp yani bu yapılacak hata değil. büyük damarı yaralasan komplikasyon derim de buna hiç bir açıklama yok.
0
Cevapla
mehmet akdoğan
burada açıklamada bir tutarsızlık var; kanama için konan spanç operasyon bitmeden çıkartılır, bir kaç gün sonra alınmaz. burada ne yazık ki meslektaşımız ceza alır. ancak bunun altta yatan nedenlerini değerlendirmek önemli. gerek özel sektöre gerekse kamu hastanelerinde operasyon için SGK'nın ödediği ücretler oldukça düşük, özellikle tonsillektomi neredeyse bedavaya yapılıyor. durum böyle olunca hastaneler sürümden kazanmaya çalışıyor ve yoğun sirkülasyon içinde personelin dikkati azalabiliyor. çözüm; makul ücretlendirmeler ile hekim ve diğer sağlık çalışanlarını güvenli standartlar altında çalıştırmaktan geçmektedir. tonsillektomi ücretine hiç bir ustayı evine çağırıp iş yaptıramazsın, arabanın kaportasını bile ellemezler o paraya. biraz insaf yahu.
0
Cevapla
Dr erhan
Değerli medya mensupları , bunları haber yapmayın lütfen , milletin iştahını açıyorsunuz. Olan aslında halka oluyor; şu anda ciddi vakalara müdahale edecek cerrah bulunamıyor, yakında durum daha vahim olacak. Vatandaş mağdur olmasın ama bu durumlarda cezayı ödeyecek olan hastane ve bakanlıktır, doktor değil. Görülmemiş bir zulüm bu. Hapis cezası ne demek yahu? Hekim bu hekim, hapis ne demek? Hak ettiği cezayı verecek olan tabibler birliğidir, mahkeme değil.
0
Cevapla
zH
"...davacıların ağır bir elem ve üzüntü duymuş oldukları anlaşılmıştır...." Öncelikle bir KBB ci olarak adenotonsillektomi ameliyatlarında 1 hafta sonra alınacak bir tampon ben hiç duymadım, yapan varsa bilemem nosyon ile alakalı değişiklikler olabilir ancak, eğer böyle bir tampon koyduysan aile bilgi ver "bir tampon koydum, şu kadar süre sonra alınacak" de, tamponu bir ip vasıtası ile burun ucuna tespit et( posterior nazofarengeal tampon ise) ki hasta yutamasın yada laringotrakeal sisteme kaçmasın. septum ameliyatlarında koyduğumuz tamponu bile tespit ederken orofarengeal sisteme koyduğumuz tamğponlar daha fazla tespit edilmeli. Yinede dediğim gibi tonsillektomi ameliyatlarında tampon konulması mutad değildir. Bir malpraktis olduğu kanaatindeyim ancak, herkesin hekim ve sağlıkçı düşmanı olduğu bir dönemde çuvaldızı kendimize batırarak daha fazla özeni göstermeliyiz, insanlar nereden para koparsam diye düşünürken bu özeni onlar için değil, yaptığımız emeğin , harcadığımız eforun, ve vicdani huzurumuzun kaçmaması için yapmalıyız.
0
Cevapla
baran
ADALET SİSTEMİMİZİ TEBRİK EDERİM. Bence bu haberleri sık sık ve yoğun olarak verin ki herkes bu mesleğin ne kadar rezil bir durumda olduğunu görsün. Tecavüzcünün ceza almadığı ülkede hekim uygulama hatasından dolayı hapis cezası alıyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir