Medimagazin logo

Tepecik'te iş bırakma: Bu sistem dönerle dönmez!

İZMİR Tabip Odası ve bazı sendikaların çağrısı üzerine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir günlük iş bırakma eylemine giden sağlık çalışanları, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerini genişletip ülke genelinde grev çağrısı yapacaklarını kaydetti.
- HÜRRİYET
Tepecik'te iş bırakma: Bu sistem dönerle dönmez!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir’in en büyük sağlık kurumlarından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, taleplerini sıralayıp bir an önce yerine getirilmesini istedi. Eylemden habersiz olan bir çok hasta kayıt bölümüne başvurup görevli doktorlardan randevu almaya çalıştı. Ayrıca Acil Servis, ameliyathaneler ve ciddi sağlık sorunları kapsamına giren hastaların tedavi hizmetlerinin devam ettiği belirtildi.

Asistan doktor Çağrı Dursun, "Ayda 300 saat çalıştırılıp bir de eğitim alması istenen başka bir meslek kuruluşu var mı? Biz asistanlar buraya eğitim almaya geliyoruz, ancak yoğun iş yükü altında bunu yapamıyoruz. Hastalara çok kısa süre bakabiliyoruz ve bu da sağlık hizmetinin kalitesinin düşmesine yol açıyor. Taleplerimiz çok açık bunların yerine getirilmesini istiyoruz" diye konuştu. İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, şunları kaydetti:


"Tüm meslek grupları için döner sermaye sabit ödemelerinin en az iki kat arttırılması, ek ödeme adı altında ödenen tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılması, döner sermayeden yapılan kesintilere son verilmesi, fiili hizmet süresi zammının (Yıpranma payı) yasalaşması ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini istiyoruz."

Hastanede örgütlü ve eyleme destek veren sendikaların temsilcileri de birer konuşma yapıp, bugün yapılan eylemin son uyarı olduğunu, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerini genişletip ülke genelinde grev çağrısı yapacaklarını söyledi. Açıklamaların ardından sağlık çalışanları hastane bahçesinde yürüyüş yaptı.

iş bırakma
i̇zmi̇r tabip odası
tepecik egitim ve arastirma hastanesi
cagri dursun
Yorum (7)
d.k
İZMİR KUZEY sekreteri yaptığı kesintiden dolayı saglıkçıları madur etti ve çok pişman oldu herhalde birdaha kesemez.bugün hastaneye gelip yöneticiyide yanına çağırıp asistanlarla konuşması gerekirdi
22
Cevapla
a.s
İZMİR TEPECİK eğitim hastanesinde polikliniklerde hasta bakılmamış doktorlar saglıkcıların hepsi tümgün bahçede konuşmalar yapmış ortada ne genel sekreter ne başhekim var tüm personel mutsuz huzursuz yöneticilerin keyfi yerinde.böyle yönetim olurmu derdiniz n diye soran bir sorumlu yok sayın müsteşar sayın bakan siz sorun bari derdimizi bunlardan hayır yok çünkü
9
Cevapla
mahmut
Genel sekreterlere böyle bir yetki vermek tavşana kaç tazıya tut politikasından başka bir şey değil.Başka bir deyişle hem nalına hem mıhına vurma olayı yani.Böyle mağduriyetlerin ortaya çıkacağı belliydi.
6
Cevapla
Mücahit Altuntaş
İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner yanlış bir önermede bulunduğunu düşünüyorum. "Tüm meslek grupları için döner sermaye sabit ödemelerinin en az iki kat arttırılması," değil sorun sorun döner sermayenin abartılı oranlarıdır.Döner sermaye sağlıkta bol işlem düşüncesini ve eylemini yada sevilen tabirle ideolojisini yaygınlaştırıyor.Aynı ideolojiye yada sisteme sözde malpraktis sistemi de neden oluyor ! Sayın Kaptaner Hekimlerin baz maaşı artırılmalı ve sağlık sistemini turnover , tükenme sendromuna dönüştüren bu sistem baz maaşta %10-15 oranını geçmemeli.Yani asıl olan baz maaş olmalı. Sayın Kaptaner Sağlık sisteminde artan iş , iş yükü , nitelik sorunları var.Sistem kendi içinde bütünsel yaklaşmak , sevk sistemi , sağlık sisteminde kayıt ve bilgi aktarımı riskli branşların baz maaşta ek göstergeleri gibi konulara odaklanmalı.Elbette baş maaş hekime yaraşır düzeyde olmalıdır. Bigilerinize saygıyla sunuyorum.Diğer önerilerinize ise makul görünmektedir. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 01 Aralık 2015
3
Cevapla
Vtndş BEKİR
-Dünya sağlık Örgütünün kriterlerine uyulmasını sağlayın yeter. DSÖ nün bir kriteri şöyle diyor..... Bir Doktor günde 20 hastadan başka hasta bakamazzzz.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir