Medimagazin logo

Erenköy Ruh Sağlığı Hastanesi'nde bina ve hizmete üstün kalite geldi

2005 yılında SSK'dan Sağlık Bakanlığı'na devredilen Erenköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi aradan geçen sürede adeta kabuk değiştirdi.
Erenköy Ruh Sağlığı Hastanesi'nde bina ve hizmete üstün kalite geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2005 yılında SSK'dan Sağlık Bakanlığı'na devredilen Erenköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi aradan geçen sürede adeta kabuk değiştirdi.

98 dönümlük arazide çam ağaçlarıyla kaplı bir alanda hizmet veren hastane, özel sağlık kuruluşlarıyla yarışacak imkanlara sahip. Geçen yıl eğitim ve araştırma hastanesi unvanı alan kurum, eskiyen binalarını baştan sona tadilattan geçirdi. Koğuş sistemi terk edilerek 2 ve 4 kişilik modern hasta odaları yapıldı.

Yataklı tedavi gören hastalar ise günlerini özel atölyelerde resim, el sanatları ve müzikle uğraşarak geçiriyor. Psikologlar ve uzman eğiticilerin gözetiminde çalışan hastalar, elişi ürünler ve resim yaparak tedavi oluyor. Hastaların yaptığı ürünler, kermeslerde satılıyor. Elde edilen gelir yine hastaların ihtiyaçları için kullanılıyor. Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Bilici, hastaların daha iyi hizmet alabilmesi için büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. Bilici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Erenköy Ruh Sağlığı Derneği ve çeşitli ilaç firmalarından sağlanan maddi desteklerle hastanenin modern ihtiyaçlara göre yeniden düzenlendiğini kaydetti. Doç. Dr. Bilici, öncelikle poliklinik hizmetlerinin yürütüldüğünü 'ayakta tedavi merkezi'ni yenilediklerini vurgulayarak, "Hastalarımız telefonla ya da internet üzerinden randevu alıyor. Üstelik muayene için doktorlarını da seçebiliyorlar." dedi. Günde yaklaşık 350 hastaya hizmet verdiklerini hatırlatan Bilici, "Psikiyatrinin yanında nöroloji ve çocuk psikiyatrisi alanında da hizmet veriyoruz. İstanbul'un 4 çocuk psikiyatrisinden biri de hastanemizde görev yapıyor." açıklamasını yaptı.

Yataklı tedavi konusunda da yeni bir sisteme geçtiklerini dile getiren Mustafa Bilici, "Hastanemizde yılda yaklaşık 5 bin kişi yataklı tedavi görüyor. Ortalama yatış süresi ise 3 hafta ile 1 ay arasında. Ancak biz bu süre ve sayıyı düşürmek istiyoruz. Çünkü psikiyatride çok ağır hastalar hariç yataklı yerine ayakta tedavinin daha etkili olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erenköy Hastanesi'nin randevu telefonları şöyle: 0216 360 91 66-0216 302 00 80-0216 302 59 59. Öte yandan hastanenin internet randevu sistemine www.erenkoyruhsinir.gov.tr adresinden ulaşılıp randevu alınabiliyor.

Zaman

erenköy
ruh
sağlığı
hastanesi'nde
bina
ve
hizmete
üstün
kalite
geldi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir