Medimagazin logo

14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamıyoruz..! Balo da yapmayacağız! Neden mi?

Aksaray Tabip Odası Başkanı Dr.Murat Yıldız, bu yıl neden tıp bayramını kutlamadıklarını hem meslektaşalarına hem de sisteme eleştiri getirerek anlattı..
14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamıyoruz..! Balo da yapmayacağız! Neden mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaklaşık 3 Yıldır yönetim kurulu Başkanlığı'nı yaptığım Tabip Odasında; yürüttüğümüz faaliyetlerin efektif olabilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Ne var ki meslektaşlarımızın haklarını aramak ve geleceklerini bir nebze olsun sağlamlaştırabilmek adına doktorların en az %75-80 nin bu süreçlere dahil olmadan, "sen, ben, bizim oğlan" birlikteliği şeklinde atılan her taşın, hiçbir kurbağayı ürkütmeyeceği gibi dönüp dolaşıp bizlerin başını yarmaktan öte geçmediğini yakından gördüğümüz için bu yıl Tıp Bayramı kutlamıyoruz...

Belli önceliklerini yitirmiş olan; "bana dokunmayan bin yaşasın" anlayışıyla hayatını idame ettirmeyi şiar edinmiş bir toplumla özdeş olmayı şeçmiş; alacağı maaştan yada döner sermayesinden, tutacağı nöbet sayısından başka sosyal bir endişeyi kendine dert etmeyen ve şahsi işlerini, mesleki ve toplumsal sorunların hep bir adım önünde tutan bir hekim çoğunluğu oluşmuşsa-ki Şahsi kanaatime göre tam da bu durumdayız- 14 Mart ta bu vatan için mezun veremeyip Canlarını veren tıbbiyelileri anmak adına artık bayram yapmaya lüzum var mıdır..?" diye düşündüğümüz için bu yıl bayram kutlamıyoruz..


Sağlık hizmetinin Altının üstüne getirilmiş olması,hekimlik onurunun yerle yeksan edilmiş olması, algı operasyonlarıyla halkın gözünde; %50 zam almamıza rağmen açgözlülük eden canavarlar olarak gösterilmemiz yetmiyor. Yetmeyen yerde bayram mı kutlanır...biz de kutlamıyoruz..


Hatta G(ö)rev olarak ve farkındalık yaratmak için yapılan iş bırakma eylemini bile "oh ne güzel onlar eylem yapsın,bende bu sayede yarın işe gitmekten kurtulurum" diye Düşünen tatil zihniyeti dejenere olmuş bir bakış açısıyla bayram mı kutlanır..?Biz de kutlamıyoruz..


Zaten sosyal yaşam noktasında Sıkıntılar çektiğini çok iyi bildiğimiz meslektaşlarımıza; biran olsun güzel vakit geçirtebilmek adına geleneksel olarak yaptığımız lakin geçtiğimiz yıllarda yaşanılan ve bu yıl da yaşanması çok muhtemel olan "katılım izdihamı" nedeniyle bir balo da düzenlemiyoruz..


Görülen o ki Farkındalık; öyle ha deyince olmuyor,oluşmuyor bu topraklarda..yumurta Ağzına gelmedikçe yada kimbilir belki bir işgal daha yaşamadıkça bu topraklarda oluşmayacak bir farkındalığın peşinden koşmak şimdilik beyhude gibi görünüyor.. Bütün bu itibarla biz Aksaray Tabip Odası yönetim kurulu olarak
bu yıl tıp bayramını kutlamıyoruz..

 

Dr.Murat Yıldız

Aksaray Tabip Odası Başkanı
 

14
mart
tıp
bayramı'nı
kutlamıyoruz..!
balo
da
yapmayacağız!
neden
mi?
Yorum (12)
hekim
Murat arkadaşım sapına kadar doğru yazına katılıyorum. Hekimlerin aklıyla alay edercesine 70 yaşına kadar çalışma hakkı tanınacak diye bize kıyak yaptığını ifade eden bu zihniyeti kınıyorum. %50 nöbet ücreti artışını hekimlere %50 zam diye haber yapan bu basını kınıyorum. Yıpranma payı bu yıl çıkacak diye 2014'ü bize işaret eden ama 2015 martında bu işi beceremeyen yönetici ve sendika başkanlarını kınıyor, hepsine hakkım haram olsun diyorum. Bayram gelmiş neyime...
0
Cevapla
Atilla Çoruh
Ben yaklaşık 20 yıldır kutlamıyorum. Hekimlerin maddi ve manevi durumları çok mu iyi ki, bunu bayram olarak kutluyoruz.
0
Cevapla
Mükremin Uysal
Sevgili Murat Yıldız arkadaşım doğru bir tespit, hem hükümetin sağlık politikasının bazı yanlışlarına hem de camiadaki bananeciliğin sakıncalarına, yani gerçeklere değinmişsin. Radikal kararın için tebrik ederim.
0
Cevapla
Cahit ÖneyE
Aynı süre devlet memurluğu yapmış hakim ve hekimin EMEKLİ AYLIKLARI eşit olmalıdır.
0
Cevapla
yakup
Aferin
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir