Medimagazin logo

'Bu karar TTB'nin tarihinde kara leke olarak kalacak'

'Bu karar TTB'nin tarihinde kara leke olarak kalacak'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Tabip Odası da geçtiğimiz günlerde yapılan TTB Olağanüstü Genel Kurulunda alınan '1 Kasım Kobani Günü' kararını sert bir dille eleştirdi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

 

28-29 HAZİRAN 2014 günü, Ankara’da, Türk Tabipleri Birliği Olağan Büyük Kongresi toplanmıştır.
 
496 delegenin, mesleki sorunların ve çözüm yollarının tartışılacağını düşünerek katıldığı Genel Kurul, son yıllarda sürekli tekrarlandığı gibi, etnik sorunun ve bu sorun üzerinden siyaset yapan akımların tartışma platformu haline getirilmiştir. Bütün gün bu sorun etrafında tartışmalar yapılmış, gerginlikler yaşanmıştır. Mesleki sorunlar ve çözümlerine ilişkin hiçbir konu konuşulamamıştır. Ne yazık ki, günün sonunda, mesleki sorunların tartışılabilmesi için, tekrar olağanüstü bir genel kurul yapılması kararı alınmak zorunda kalınmıştır.
 
1 Kasım 2014 günü, sadece mesleki sorunların (emekli hekimlerin maaşları, aile hekimliği, işyeri hekimliği, Tam Gün, üyelik vb) ve olağan kongrede gündeme alınamayan karar önerilerinin tartışılması amacıyla toplanan olağanüstü genel kurulda, mevcut Merkez Konseyi’nin de desteklediğini açıkladığı bir karar önerisi gündeme getirilmiştir.
 
Bu karar önerisinin hekimlerin sorunları ile uzaktan yakından ilişkisi yoktur.
 
Karar önerisinde, 1 Kasım’ın “Kobane ile Dayanışma Günü” ilan edilmiş olması nedeniyle, TTB Genel Kurulu’nun bu dayanışma gününü ve dolayısı ile “Kobane” direnişini desteklediğini açıklayan karar almasını ve bu kararı da eylem yapılacağı söylenen saat 14’e yetiştirilmesi gerektiği dile getirilmiştir.
 
İzmir Tabip Odası’nın mevcut oda yönetiminin görüşlerini paylaşan delegeleri bu karar önerisine şiddetle itiraz etmişlerdir. Karar önerisinin etnik ayrılıkçı terörün siyasi hedeflerine hizmet ettiğine dikkat çekmişlerdir, Genel Kurulda gündeme getirilmesinin yanlış olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca mesleki sorunları ve çözüm yollarını tartışmak amacıyla toplanan bir genel kurulda bu önergenin gündeme getirilmesinin, hekimlerin kendi meslek örgütünden daha da uzaklaşmasına yol açacağını ifade etmişlerdir.
 

 

 


TTB Merkez Konseyi de önergeyi desteklediğini açıklayarak kabul edilmesi yönünde çaba sarf etmiştir. Saatlerce süren tartışmalar sonunda salonda çok az sayıda delege kalması sonucu bu karar önerisi, sadece 38 oyla kabul edilmiş ve ne yazık ki genel kurul kararı haline gelmiştir.
 
Bu kararın,  tıbbiyenin mirasçısı olması gerektiğine inandığımız Türk Tabipleri Birliği tarihine kara bir leke olarak geçeceğine inanıyoruz.
 
Sonuç olarak, bir genel kurul daha, ne yazık ki, hekimlerin sorunlarına yönelik olarak çözüm yolları hiç tartışılamadan ve ülke birlik ve bütünlüğüne aykırı bir karar alınarak sona erdirilmiştir.
 
İzmir Tabip Odası olarak, gündemine uymayarak, Genel Kurulun, etnik ayrılıkçı siyasetlerin tartışma platformu haline gelmesine yol açan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’ni şiddetle protesto ediyoruz.
 
Bütün meslektaşlarımızı, meslek örgütümüzün, bu duruma düşürülmesine destek olanlara tavır alarak, örgütlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

'bu
karar
ttb'nin
tarihinde
kara
leke
olarak
kalacak'
Yorum (28)
Aslıhan Yüce
Değerli meslektaşlarım TTb çatısı altında birleşmek zorunda değilsiniz.İstifa denen bir yol var.Ayrılınız.Gerçek anlamda hekimlik mesleğine gönül vermeyenerle onu siyasi amaçları için kullanalar ayrılsın.Bu meslek birilerinin siyasi ,çirkin emellerine alet edilmeyecek kadar kutsaldır.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
izmir tabib odasını yapılan açıklama nedeniyle kutlarım.. bakalım ttb merkez konseyinin kobaniden sonraki üstüne vazife olmayan gündemi hangi konu olacak ? demek ki ttb merkez konseyinin belirli hiçbir gündemi yok. gündemi olmadığı için de bunun sıkıntısı çekiliyor ve haliyle sürekli bir biçimde örgütün günübirlik,haftalık,aylık,yıllık,5 yıllık,10 yıllık politikaları çerçevesinde gündemler yaratılmaya çalışılıyor.. yakında tüm bölgeyi ışid'ten temizleyecek olan meslektaşlara kolay gelsin. böylelikle dünya sağlık örgütü başkanı dr.margaret chan tarafından kendilerine belki bir plaket de takdim edilir..
0
Cevapla
aas
İzmir Tabip Odası, Odaların fonksiyonları ile Sendikaların fonksiyonlarını karıştırmış olsa gerek.Yalnızca özlük hakları ile ilgilenilerek, ülke sorunlarından uzak durarak oda yönetmek herhalde yalnızca izmir tabib odasına özgü bir şey..Aslında kendileri de politika yapmaya çalışıyorlar ama ulusalcılık bu yüzyılda bitti artık...
0
Cevapla
mehmet ustun
hala ttb nin anlayışını savunan ve yorum yapan meslektaşlarımız var pes demekten başka bir yorum yapamıyorum izmir tabib odasını kutlarım
0
Cevapla
baran
TÜM HEKİM ARKADAŞLAR LÜTFEN TTB YE ÜYE OLUN GELİN İLK SEÇİMDE BU TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARINI, MEMLEKET DÜŞMANLARINI YÖNETİMDEN UZAKLAŞTIRIP BİZİM ÖZLÜK HAKLARIMIZLA İLGİLENEN ADAM GİBİ BİR TABİP ODASINA DÖNÜŞTÜRELİM. ARTIK YETER!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir