Medimagazin logo

'TTB kapanacak mı?'

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, “Türk Tabipleri Birliği’ni tamamen kapatmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.
Kaynak: AKŞAM
'TTB kapanacak mı?'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı,TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Türk Tabipleri Birliği Kanununun 1. maddesi değiştirilerek “tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesini sağlamak” ibaresinin yürürlükten kaldırıldığını ifade eden Atıcı, şu sorulara yanıt aradı:


“Hekim meslek örgütünün ‘Tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesi’ yönünde çalışma yapmasının sakıncaları nelerdir?


Kamu kurumu niteliğinde olan bu meslek örgütünün ‘Tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesi’ yönünde bu güne kadar yaptığı çalışmalar kamu veya herhangi bir kişiye zarar vermiş midir?


Tabiplik, kamu ve kişi yararına uygulanmayacaksa ne için uygulanacaktır?


Yaptığınız bu değişikliğin, Türk Tabipleri Birliği’nin Bakanlığınızın yaptığı yanlış uygulamalara karşı başlattığı hukuksal mücadele ile bir ilgisi var mıdır?


Türk Tabipleri Birliği’ni tamamen kapatmayı düşünüyor musunuz?”

'ttb
kapanacak
mı?'
Yorum (18)
fa
KAPANSIN TTB AYTUĞ HOCAM. ÇALIŞTIĞIM İŞ YERİNDE DARP EDİLDİM NE BİR MESAJ NE BİR GEÇMİŞ OLSUN BİLE DİLEMEDİLER. İŞLERİ GÜÇLERİ PARA TOPLAMAK. KAPANSIN...
0
Cevapla
selma gercek
Bir hekim olarak CHP yi canı gönülden kutluyorum Sağlık bakanlığının hekimleri ve sağlık çalışanlarını bu denli kısakaca aldığı dönemde hep yanımızda oldu. Bundan sonraki seçimlerde kesinlikle Oyum CHP ye olacak. Hangi bakanlık kendisi ile dolaylı veya direkt illişkili bir sivil kuruluşu yok etmeye çalışmış. Yapsa yapsa ancak demokrasiye inancını kaybetmiş, hukuk devlet anlayışından uzak ( yeni KHK da uzlaşma varya ilkel kabileler gibi) yönetim anlayışından bihaber sağlık bakanı yapabilir.
0
Cevapla
volkan
ttb kapansın demekte kolay kişilerin hatalarını kuruma mal etmekte...Biz doktorlar birlik olup sesimizi duyuramazken, birbirimize hakaretler- küçümsemeler havada uçuşurken, tüm sistemdeki tek sorun bizmişiz gibi vatandaşa hedef gösterilirken elimizdeki son kalede kapansın demek kolay.Hatası olabilir, eksiği vardır vs vs ama çözümü kapatmak değildir fa (md) arkadaşım.Kapatılsın diyeceğinize elinizi taşın altına koyup düzeltmek için çaba sarfedin, çözüm üretin!!!
0
Cevapla
Frankie Bellevan
sürecin bu noktaya geleceği belliydi.korkunun ecele faydası yok.ya hep ya da hiç.bu işler birilerinin fifty fifty mantığı ile yürümez.
0
Cevapla
dr.hayati
Sayın fa, Öncelikle geçmiş olsun. Kendi çalıştığınız sağlık bakanlığınız darp için geçmiş olsun dedi mi? Şimdiye kadar bu konularda üzerine düşen yasal düzenlemeler için meclise başvurdu mu? TTB kapansın kapanmasına da. Siyasetçisi medyası bürokratı hastası hepsi üstümüze çullanmışken aleyhimize çıkan yönetmelikler ve görevlendirmeler için iptal kararlarını mahkemden çıkartan başka tüzel kişilik yok. Bireysel hak arayışlarının ise yeterince eski bir hekimseniz nasıl sonuçlandığını yoruma gerek bırakmayacak şekilde benden daha iyi bilirsiniz sanırım. Saygılar..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir