Medimagazin logo

TTB’ye soru: Hangi mesleki mücadeleyi veriyorsunuz ?

İzmir Tabip Odası, TTB'nin PKK yanlısı tutumu olduğunu iddia ederek, bu durmun hem kendi odalarına hem de hekimlere yönelik yanlış algı oluşturduğunu belirtti.
TTB’ye soru: Hangi mesleki mücadeleyi veriyorsunuz ?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Tabip Odası açıklamasında şunlar kaydedildi:

Oda’mıza, İzmir Emek Barış Demokrasi güçleri ve DİSK-KESK-TMMOB-TTB adına, M. Bahri Akkan imzalı bir yazı ile “savaş ölüm demektir, savaşa dur demek, barışı haykırmak için Sur, Cizre, Silopi’de sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için bir araya geliyoruz” ifadeleri ile 15.12.2015 tarihinde, Sevinç Pastanesi önünde eylem çağrısı yapılmıştır.

Yönetim Kurulumuz, aşağıdaki 15.12.2015 tarihli kararla, bu çağrıya katılmayı uygun bulmamıştır.

“İzmir Emek, Barış, Demokrasi Güçleri ve DİSK-KESK-TMMOB-TTB adına KESK Dönem Sözcüsü M. Bahri Akkan imzalı faks yazısında ifade edilen görüşler ve eylem önerisi etnik, ayrılıkçı PKK’nin siyasi hedefleri doğrultusunda olduğu, Emek, Barış, Demokrasi Güçleri olarak ifade edilen örgütlerin bir çoğunun PKK’nin siyasi hedefleri doğrultusunda faaliyet gösteren örgütler olması nedeniyle Yönetim Kurulu tarafından uygun bulunmamıştır. “

Bu eylem, 15.12.2015 Salı günü, saat 19.00’da Sevinç Pastanesi önünde gerçekleştirilmiştir. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök, adı geçen örgütlerle beraber “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak” sloganları eşliğinde TTB Merkez Konseyi adına bir konuşma yapmıştır.

İzmir Tabip Odası olarak, TTB Merkez Konseyi’nin adı geçen örgütlerle eylem birliği ve belirttiğimiz sloganlar eşliğinde konuşmalar yapmasını protesto ediyoruz. 

TTB Merkez Konseyi’nin bu tür etkinlikleri,  bu etkinlikleri şiddetle protesto etmesine ve katılmamasına rağmen İzmir Tabip Odamızın bile ne yazık ki hekim kamuoyunda olumsuz algılanmasına yol açmaktadır.

Bu tür eylemler, meslektaşlarımızı meslek örgütümüzden uzaklaştırmakta ve hekimlerin özlük hakları mücadelesine zarar vermektedir. Bütün meslektaşlarımıza, TTB Merkez Konseyi ile İzmir Tabip Odası’nın bu yaklaşım farklılığını bir kez daha belirtmeyi zorunlu görüyoruz.

 

İZMİR TABİP ODASI

Yönetim Kurulu Adına

Başkan

Dr. Suat Kaptaner

ttb
pkk
izmir tabip odası
terör
Yorum (5)
efeee
hava ambulansda çaılaşn doktor sağlık personeli aylardır maaş alamıyor TTB ve diğer tabip odaları nerelerdesiniz
4
Cevapla
dr hande
doktorlar son aylarda resmen geçim sıkıntısı çekiyor,ttb artık siyaseti bırakıp biraz doktorların problemlerine yönelmeli
9
Cevapla
mehmet öztürk
Sırf bu yüzden tabip odası üyeliğinden istifa ettim.
4
Cevapla
ORHAN ÖZTURAN
Bu açık durumu ilk defa ifade eden meslektaşım Dr. Suat Kaptaner'i kutlarım.
7
Cevapla
batuhan
Ipini koparan doktorlara saldiriyor....hakim savci 2 recete icin 15 yil hapis cezasi veriyor.biraz da cezaevinde doktorluk yapsin diyor.acik soyluyorum....onursuz yasamaktansa onurlu olumu tercih edelim. ..hic kimseye tolerans gostermeyin.kim olursa olsun.kim geberirse gebersin. Yoksa sizin ananiz aglar. ..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir