Medimagazin logo

Bakanlıktan '5 dakika' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, bakanlığa bağlı hastanelerde muayene randevularının 5 dakikada bir verilmesi konusunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bu konuyla ilgili bir talimat ve genelgesi olmadığını bildirdi.
Bakanlıktan '5 dakika' açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlğı tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Bakanlığımıza bağlı hastanelerde muayene randevularının 5 dakikada bir verilmesi konusunda hiçbir talimatımız ve genelgemiz yoktur. Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın direktifleri kaliteli bir muayene için en az 10 dakika, ihtiyaç duyulan branşlarda ise yeterli zamanın ayrılmasıdır. Bu konuda MHRS etkinliğini artırma ve randevuları düzenleme çalışmamız sürmektedir. İddia edilen durumla ilgili inceleme başlatılmıştır" denildi.
 

muayene süresi
sağlık bakanlığı
Yorum (11)
bmc
mhrs etkinliğini artırma ve randevuları düzenleme çalışmalarını artıracaklarmış..istersen 5 dk yap ne olacak..ben sabahtan ya da öğleden sonra alabileceğim sayıyı bilmiyormuyum..ayaktan hasta almam olur biter..sistemi modifiye ede ede berbat ettiniz..yok 65 yaş üstü öncelik, şu öncelik bu öncelik tam arapsaçına döndü..ayaktan gelen adam sabah 7.30 da sıra alıyo 11 de muayene olabiliyo..çünkü öncelik safsatasından adama sıra gelmiyo..65 yaş üstünün ne önceliği var kardeşim..otobüs mü hastane biri yer versin otursun beklesin..hemen tamamı emekli işi gücü acelesi yok..ona bakılırsa çalışanın önceliği olması lazım işe gidecek! bence bu iki başlılığı kaldırın ne randevusuymuş..özel hastane mi muayenehane mi ? devlet hastanesi bura..hasta olan ayaktan gelecek sırasını bekleyip muayene olup gidecek..randevulu hastaların çoğu tırı vırı..internetten bişeyler okuyup randevu alıyo rastgele..gerçek hasta olan ayaktan geliyo çoğu zaman sıra bulamıyo! adam randevulu gelince sanki doktora para veriyomuş triplerinde..2 dk da muayene olup roketlenince anlıyo o da bi esprisi olmadığını :) ha bunun en büyük sıkıntısını da doktor yaşıyo..dışardan böğürüyo benim numaramı atladınlar küfürlü konuşmalar..öncelik diye bişey olamaz..adam gerçekten acilse acil vasıtasıyla gelir, onun dışında birşeyin önceliği olamaz!!!
35
Cevapla
Port
Genelge yoksa kim bu işi uydurduysa kim ise açıklansın.
8
Cevapla
Caner
Ne yazık ki bu açıklama gerçeği yansitmiyor. MHRS eki randevu on dakikada iki hasta olacak sekilde düzenlenir talimatını kim verdi acaba?
19
Cevapla
meah
10 dakika kuralı ancak 10 dakikadan önce hastayı sisteme işleyemezsin günlük mesai saatine göre 48 hasta yapıyor 48 üstü hastanın performasını vermez isen durum düzelir
12
Cevapla
ALPER
Bu açıklamanın gerçek olmadığını görmek için MHRS ye girmeniz yeterli. 5 dakikalık aralıklarla randevu alınabiliyor. Yani 'biz bir halt ettik ama çaktırmayın' açıklaması
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir