Medimagazin logo

FETÖ soruşturması sonucu hekim açığı mecburi hizmet yapmayanlarla kapatılacak

Sağlık Bakanı'nın yürüttüğü çalışmaya göre mecburi hizmet görevini yerine getirmeyen 4 bin hekim olduğu belirlendi. FETÖ soruşturması sonrası hekim açığı bu yolla kapatılacak
FETÖ soruşturması sonucu hekim açığı mecburi hizmet yapmayanlarla kapatılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı; mevcut hekim açığı, kapatılan ve devlete devredilen FETÖ’ye bağlı hastaneler ile sivilleştirilen askeri hastanelerdeki ihtiyaçlarla daha da büyüyünce formül arayışına girdi. Bakanlık, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen 4 bin hekimden açığı kapatmak için yararlanacak.

Sağlık sisteminin en sıkıntılı konularından biri olan hekim açığını kapatmak için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen 4 bin hekim olduğunu belirledi. Bu hekimlerden bazılarının “kaçak” olarak özel hastanelerde çalıştığını saptayan bakanlık, özel hastaneleri, “Bu doktorları çalıştırdığınız tespit edilirse ceza alırsınız” diyerek uyardı.

İLK ETAPTA BİN 500 HEKİM

Tıp fakültesinden mezun olan her hekimin mecburi hizmet yükümlülüğünün bulunduğunu vurgulayan bakanlık yetkilileri, “Kişi mesleğini yapmak istiyorsa mezun olduktan sonra belirlenen bir süre kamu hastanelerinde çalışarak bu yükümlülüğü yerine getirmek zorundadır. ‘Ben hekimlik mesleği yapmayacağım’ diyenle bir sorunumuz yok. Ama yükümlülüğünü yerine getirmeden gidip de özel hastanelerde çalışırsa olmaz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işbirliği yapan Sağlık Bakanlığı, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen hekimlerin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Bu kişilerin devlete geçişini sağlayarak açığı kapatmayı hedefleyen bakanlık, ilk etapta bin 500 hekim almayı planlıyor. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 bin 581 sağlık çalışanı görevden uzaklaştırılmıştı. Bunların 115’i yönetici, bin 504’ü hekim, kalanı hemşire, ebe ve sağlık personeli olarak kayıtlara geçti. Sürdürülen çalışma kapsamında bine yakın sağlık çalışanının daha görevden uzaklaştırılacağı öğrenildi.

mecburi hizmet
hekim açığı
fetö
sağlık bakanlığı
Yorum (5)
Mehmet Karadeniz
Mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Mecburisini yapmayan hekim diye bir statü yok. İstanbul'da bahse konu hekimler zaten DHY atamasına katılıp kah başlamamış, kah istifa etmiş hekimler... Müstafi olan hekim kendi istemeden kaç farklı kez atanabilir?? Bu hekimler 6. Bölgeye neden gitmek istemiyorlar?
14
Cevapla
Ali Ateşli
Çok iyi olur, umarım uygularlar da adalet biraz sağlanmış olur.
4
Cevapla
Meryem
Bizler yurtdışında, çeşitli ülkelerin tıp fakültesinden mezun T.C. vatandaşı doktorlarız. Yıllardır YÖK’ün bizlere uyguladığı haksız dayatmalar ve çifte standartlarla mağdur olan hekimleriz. 15.04.2015 tarihinde çıkarılan mevzuatla aynı üniversiteden mezun Diş Hekimlerine direk denklik verilirken, tıp fakültesi mezunu biz doktorlara “Seviye Tespit Sınavı (STS)” adı altında “Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)” tabi tutulmaktayız. TUS ülkemizde hekim olan ve uzmanlık yapmak isteyenler için uzmanlık alan seçme ve eleme sınavıdır. Dünya zorluk sıralamasında 2. Sıradadır. Dünyanın hiçbir yerinde seviye belirleme sınavlarında yanlış sorular doğru soruları götürmezken, yalnızca YÖK’ün çıkarmış olduğu mevzuatla ¼ ü doğru sorulardan çıkarılmaktadır. Ayrıca ÖSYM’nin kendi hazırlamış olduğu soruların yanlış olması durumunda da bizler için doğru sayılmamaktadır. Böyle adaletsiz bir sınav sistemi ile karşı karşıyayız. Yapılan sınav Denklik sınavı Değil TUS Sınavıdır. Uzmanlık yerleştirmesinde ölçme sınavıdır. TUS sınavında yurtiçi mezunu doktorlar 45 puan alarak tercih yapabilmektedirler. TUS sınav mantığı Denklik Sınavının mantığından tamamen farklıdır. Denklik sınavı konusu ve sınav içeriği çekirdek eğitim müfredatına göre belirlenmemektedir. TUS sınavının Denklik sınavı yerine kullanılmasıyla mağduriyetler oluşmaktadır. Ülkemizde yaşanan, vatan hainlerinin sebep olduğu üzüntü verici olaylardan sonra oluşan Doktor açığının kapatılabilmesi ve OHAL kapsamında KHK ile Bakanlıkların yetkili merci olmasıyla yurtdışından mezun T.C. vatandaşı Doktorlara denkliklerinin verilmesini ve Ülkemiz için hizmete başlatılmasını talep ediyoruz. Saygılarımla
9
Cevapla
Riza
Ben kendimi güvende hissetmiyorum hala fetöcüler dışarıda dr/öğretmen/memur lütfen bu fetöcüleri alalım (işsiz bahçıvan )
5
Cevapla
Dr emre
Meryem hanım yaptığınız yorum hakkaniyetten uzaktır her ülke kendi Fakültelerinden mezun olmayan doktorlara denklik sınavı yapar ( usmle). Tusdan 40 puan almak o kadar da zor değildir.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir