Medimagazin logo

İşte yeni Hükümetin sağlıktaki programı

Türkiye, biyoteknolojik ürünler, plazma, tıbbi cihaz ve aşı gibi alanlarda yerli üretimin sağlanmasıyla sağlıkta bölgesinin "öncü ülkesi" olmayı hedefliyor.
İşte yeni Hükümetin sağlıktaki programı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

65. Hükümet Programı'na göre Türkiye, sağlık alanında daha kaliteli, daha hızlı sağlık hizmet sunumu için var olan projelerin yanı sıra yeni uygulamalarla yola devam edecek.

Bu kapsamda, fiziken ve ruhen sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla insan odaklı projelerle sağlık alanında çalışmalar yürütülecek. Sağlık alanında hizmet standardının sürdürülebilirliği sağlanacak, yeni reformlarla hizmet kalitesi yükseltilecek. Sağlık hizmet sunumundan toplumun tüm kesimlerinin faydalanması sağlanacak. Bunun için, sağlık alanındaki insan kaynağı ve hizmet kalitesi sürekli artırılacak.

Türkiye'nin tıbbi teknoloji, ilaç ve kozmetik endüstrisi ile sağlık turizminde kapasitesi yükseltilecek. Türkiye, yerli ve milli üretimin sağlanmasıyla sağlık alanında bölgenin "öncü ülkesi" olacak. Biyoteknoloji Enstitüsü ile ülke içinde biyoeşdeğer ilaçların geliştirilmesine olanak verilecek.

Daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunumu için ülke genelinde hastanelerdeki nitelikli yatak oranının yükseltilmesi için çalışılacak.

Sağlıkta küresel bir marka haline gelecek Türkiye'nin, sağlık turizmi alanında da dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girmesi sağlanacak. Türkiye'nin dünyada, yükselen pazar konumunda olduğu medikal turizm, termal sağlık turizmi ve ileri yaş-engelli turizmi alanlarındaki hizmet kalitesi ve rekabet gücü yükseltilecek.

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi Projesi" kapsamında, sağlık sisteminde rol-model uygulamaları hedefleyen bir ülke olarak çalışmaların, bir üniversite çatısı altında yapılanmasına olanak sağlanacak.

"Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Öncelikli Dönüşüm Programı" ile tütün kullanımı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile etkin bir şekilde mücadele edilecek. Ayrıca sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, gıda güvenilirliği ve ruh sağlığının geliştirilmesi için çalışmalar yürütülecek.

- Koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilecek

Yeni dönemde de bir yandan temel sağlık hizmetleri geliştirilirken diğer taraftan koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilecek. Bu kapsamda, koruyucu hekimlik yaygınlaştırılacak ve sağlıklı yaşam kültürü teşvik edilecek. Sağlık okuryazarlığının geliştirilmesine yönelik uygulamalar, bu amacın hayata geçirilmesinde en etkili ve kapsayıcı politika aracı olacak.

Aile Sağlığı Merkezlerinde yeniden yapılanmaya gidilerek, koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra aile hekimliği, tedavi hizmetleri, evde sağlık, 112 acil sağlık hizmetleri bütüncül bir anlayışla ele alınacak ve yeni bir yapı kurulacak. Birinci basamak ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin entegrasyonu sağlanacak.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri destekli entegre uzaktan sağlık ve bakım uygulamaları yaygınlaştırılacak. Evde sağlık hizmetleri geliştirilecek. Ayrıca, ağız ve diş sağlığının düzenli kontrollerle takip edilmesi sağlanacak.

Biyoteknolojik ürünlerde yerli üretim artırılacak. Yerli plazma ürünleri üretilecek. Türkiye, bu teknolojiyi üretebilen ve kullanabilen sayılı ülkelerden biri haline getirilecek.

Kişiye özel kanser tedavisini öngören "ONCOGEN" projesi hayata geçirilecek. Türkiye, milli aşı projesiyle kendi aşısını üretecek.

Kamu ve özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilmeye başlanan "şehir hastaneleri" projeleri tamamlanacak. Uluslararası deneyimler de dikkate alınarak, şehir hastanelerinin yönetim dinamiklerinin işlevsel bir şekilde tesis edilmesi sağlanacak.

65. hükümet programı
saglik
Yorum (11)
emmi
BİR DE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUN VE DERTLERİNİ ÇÖZECEĞİZ ...DESEYDİNİZ..
21
Cevapla
cenk
Başbakan in verdiği Tıp Bayramı müjdesi Makam Tazminat ücret artışı ne alemde?
11
Cevapla
Ahmet
Cahil halka karşı pirim yapmak için doktorlara hakaret edilip asagilanacak. Mutsuz verimsiz bir sağlık çalışanı ile sözümona sağlık turizmi yapılacak.
14
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Kişiler değişirken stratejiler, yöntemler baki kalmalı.Ancak bu şekilde gelişmek, gelişmeyi ileri taşımak mümkün olabilir. Sorun ne ! 2014 yılında Türk İç Hastalıkları Kongresinde bir toplantı yapılmış. Sayın konuşmacılar, katılımcılar çok, çok öneli konulara değiniyor. Sağlık sisteminin sürdürülebilir, bilimsel, bilgi aktaran , akılcı ve ekonomik yapıya dönüşmesi nasıl olmalı ? Siyasal ve mesleki sorumlulukların birleştiği, yada birleşmesi gereken soru bu diye düşünüyorum. 2014 yılı 16. iç Hastalıkları Kongresi KONFERANS İÇ HASTALIKLARI UZMANLARI İÇİN SGK UYGULAMALARI Kaynak... http://ichastaliklari2014.naklenkongre.com/sunumlar/231030/index.html Çok önemli tespitler var.Doğrudur fakat dahası var. Burada iç hastalıklarının birinci basamakla iş birliği şart.Birinci basamağın da biliyoruz ki pediatri , kadın doğum , genel cerrahi ile bağlarının, ilişkilerinin olması gerekiyor.Bilginin ve prestijin aile hekimlerine yavaş yavaş kaydırılması sağlık sisteminin ekonomisi, akılcılığı, ergonomisi olacaktır.Bilinçli toplumların işidir.Kültürlü toplumların işidir.İş bellemek gerekiyor. O zaman el de var iç hastalıkları, aile hekimi, pediatri, kadım doğum hastalıkları ve genel cerrahi branşı.Buna Halk sağlığı uzmanlarını da elbette eklememiz gerekiyor. Altı branş ! Altı bilimsel kolun ortak yürütmesi gereken çalışmalar , eğer olabiliyorsa siyasal aktörlerinin, bağlantıların da kurularak mecliste ve parti içinde kendilerini ifade edebilecek tutarlı mücadelesiyle sağlık sisteminde bir çok sorunu çözmesi mümkün.Çözmemek de mümkün. Kayıt + sevk sistemini, bütünsel yaklaşımı sağlık sisteminin merkezine oturturmadan, böyle bir PERSPEKTİF (!) yada STRATEJİ edinmeden yol almak mümkün değil, vakit kaybıdır.Dahiliye bütünsel yaklaşan, bütünsel yaklaşımı aktarabilecek önemli branşlardan ana gövde olabilecek bir yoldur.İç hastalıkları uzmanlığı ve aynı zamanda iç hastalıkları derneği de bilgi birikimi ve yan dallarla olan ilişkileri açısından bilginin ve etkinliğin birinci basamağa kaydırma sürecinde anahtar rollerden biridir.Birinci basamağı prestijli ve donanımlı kılmak sağlık iş yükünü ve sağlık ekonomisini sağlamak için anahtar stratejilerden biridir. Bütünsel yaklaşmak, sağlık sistemine kayıt ve sevk sistemini mutlak biçimde yerleştirmek, olabiliyorsa sağlık sisteminin siyasal değil özerk, bilimsel yol haritaları çıkarılmalı, buna uygun model kişiler yetiştirilmeli, belirlenmeli, ortak akılla buluşturulmalı. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 27.05.2016
2
Cevapla
Faruk
Kurum Hekimi maaş artışı bekliyor, emekli hekim de öyle. Verilen sözler tutulmalı artık.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir