Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Hep birlikte başardık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanındaki hizmetlerin sınırları da aşacak noktaya gelmesinin önemini vurgulayarak, "Türkiye, sağlıkta bilgi birikimi, hekim tecrübesi, hizmet sunumundaki kalite ve standart anlamında dünyanın bütün ülkeleriyle yarışabilecek durumdadır" dedi.
Müezzinoğlu: Hep birlikte başardık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Müezzinoğlu, Pendik'teki The Green Park Otel'de düzenlenen "Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı"na katıldı.

İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı yöneticilerine hitap eden Müezzinoğlu, belli periyotlarla yapılan toplantıların amacının geleceğe dair planlar yapmak ve vizyon geliştirmek olduğunu söyledi. Sağlık hizmetlerinde kat edilen mesafe ve Türkiye'nin dünyada ulaştığı noktayı yeniden gözden geçirme fırsatı bulduklarını anlatan Müezzinoğlu, sağlıkta da yarınların bugünden daha iyi olması için çalıştıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, zaman zaman yaşanabilecek yavaşlama ve olumsuzlukların hizmete yansımaması için de gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını kaydetti. Halka hak ettiği hizmeti en iyi şekilde sunmayı bir görev ve sorumluluk olarak gördüklerini vurgulayan Müezzinoğlu, hizmet sunumunda ayrımcılığın söz konusu olamayacağını dile getirdi.

Hizmet kalitesinin artırılması ve standardının yükseltilmesinde sağlık alanındaki ilgili tüm kurum ve kuruluşların işbirliğinin önemine dikkati çeken Müezzinoğlu, yerel yönetimlerle de koordinasyonun şart olduğunu belirtti.

- "Amaç, sağlıklı toplum"

Bakan Müezzinoğlu, vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için politika geliştirdiklerini belirterek, hizmetin sadece hastalarla sınırlı olmadığını kaydetti.

Önleyici tedbirlerle daha sağlıklı bir nesil ve toplum hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerinde yeni bakış açısı ve yeni bir vizyon geliştirme sorumluluğuyla hareket ediyoruz" diye konuştu.

Tıbbi teknolojiyi takip etmede de kayda değer yol alındığını belirten Müezzinoğlu, başarının temelinde yatanın "biz birlikte başardık" anlayışı olduğunu söyledi.

Sağlık hizmetlerindeki memnuniyetin artmasında emeği geçenlere teşekkür eden Müezzinoğlu, zaafların ve eksikliklerin giderilerek memnuniyet oranının daha da yükseltilebileceğine inandığını kaydetti.

Müezzinoğlu, sağlık sektöründeki bir diğer amaçlarının da sorunları en aza indirgemek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sadece 77 milyon insanına sağlık hizmeti sunmasının yeterli görülemeyeceğini belirten Müezzinoğlu, "Türkiye, sağlıkta bilgi birikimi, hekim tecrübesi, hizmet sunumundaki kalite ve standart anlamında dünyanın bütün ülkeleriyle yarışabilecek durumdadır" ifadesini kullandı. Yakın coğrafyadaki 1 milyar kişiye sağlık hizmeti sunabilecek bir noktada olunduğunu anlatan Müezzinoğlu, ilgili tüm birimlerin sağlık turizmindeki stratejilerini gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Müezzinoğlu, mevcudu sunmanın ötesinde bunu daha iyi noktaya ulaştırmayı ve daha çok insana sağlık hizmeti sunmayı bir yol haritası ve hedef olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

müezzinoğlu:
hep
birlikte
başardık
Yorum (8)
Ahmet Aslan
Bir hastanenin yöneticisi günde 10 farklı yerden ( sendika , milletvekilleri, .... dahil ) bireysel işler ile ilgili telefon alıyorsa , bir hekim gün de 140 hasta muayene ediyorsa bunun nesi başarı. Genel durumu kötü hastaları tedavi edecek ve risk alacak hekim bulmak ta zorlaniliyorsa ,şiddet günden güne artıyor sa sağlık çalışanları mutsuzsa. Kim memnun.
0
Cevapla
dr.km
neyi başarmış bu arkadaş, hekimlik mesleği yerlerde sürünüyor bunu kastediyorsa evet başardı kendi gibi düşünen az sayıda güya dr. ile
0
Cevapla
ahmet caba
Evet ; doktor ve sağlık personelini bu kadar zor durumda bırakmayı , hayata küstürmeyi , haklarını elinden alıp köleleştirmeyi , bu kadar kısa sürede başardığınız için tabrikler........
0
Cevapla
postenflamatuar
Elbette siz başardınız. Malpraktis ucubeliğini siz başardınız. Tecrübesiz ve acil konusunda eğitimsiz doktorlara acil hastaları yönettirmeyi siz başardınız. Hekimlere rutin hale gelen şiddetin artarak var olmasını siz başardınız. Beddualarımızın yağmur gibi artmasını da yine siz başardınız. Benim bu hekimlik mesleğinden nefret etme noktasına getirdiniz. Allah inşallah bu başarılarınızın karşılığını en uygun verir.
0
Cevapla
ahmet ak
Bence sayın bakan haklı çok başarılı, hekim hiç bir dönemde olmadığı kadar sürklase edilip aşağılandı.Ama buna rağmen bursa daki hekimlerin önemli bir kısmının oyunu aldılar.Bence büyük başarı.nereden biliyorsun diye soranlara, günlerdir ismi lazım değil bir bursa devlet hastanesi doktor odasında hükümet tezlerine karşı çıkan bir iki hekime epey bir hekim tarafından,sözel şiddet uygulandı...bende yuh olsun bu kadarına dedim...ve bakanımı tebrik ettim...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir