Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı:Bakanlığımız tüm acil destek birimleriyle teyakkuz halindedir

Sağlık Bakanlığı, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerle ilgili, tüm acil destek birimleriyle teyakkuz halinde olunduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanlığı:Bakanlığımız tüm acil destek birimleriyle teyakkuz halindedir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlıktan yapılan açıklamada, mahsur kalan işçilere çıkarıldıkları anda müdahale için 3 anestezi uzmanı, 3 anestezi teknisyeni ve 1 dahiliye uzmanının olay yerinde hazır bekletildiği belirtildi.

Travmaya bağlı yaralanma olasılığıyla ilgili ise ortopedi uzmanı ve genel cerrahi uzmanının görevlendirildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, "Arama-kurtarma faaliyetlerinde medikal kurtarma yapılabilmesi için 4 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görev yapmaktadır. Maden ocağında mahsur kalan her bir işçi için bir ambulans hazır tutulmaktadır. Maden ocağından acil sevk olasılığı için de 1 helikopter ambulans Ermenek'te hazır bekletilmektedir" ifadelerine yer verildi.

sağlık
bakanlığı:bakanlığımız
tüm
acil
destek
birimleriyle
teyakkuz
halindedir
Yorum (2)
Ahmet aslan
Her zamanki gibi insan hayatının bu ülkede ne kadar ucuz olduğu belli oldu. Şimdi de kurtarma faaliyetinde ve sağlık alanında çok iyi olduğumuzu kimse söylemesin. Hastanelerde bir hekim 140- 150 hasta bakıyor aynen Bangladeş gibi , Afrika ülkeleri gibi.
0
Cevapla
dr
iş işten geçmiş teyakkuzda olsanız ne olmasanız ne. boş şov anca. türk işi şark kurnazlığı. bizden bir ota deva olmaz dha çok işçimiz ölür.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir