Medimagazin logo

Bakan Çelik'ten nöbet ertesi izin arttırımı sinyali

Bakan Çelik'ten nöbet ertesi izin arttırımı sinyali
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kamuoyunda 'taşeron' diye bilinen alt işveren işçileriyle ilgili çok önemli düzenleme yaptık. Bundan sonrası için sağlıklı bir düzenleme bu. Artık her işte hizmet alımı ve taşeron uygulaması yapılamayacak. Hangi işlerde yapılacağı Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek" dedi.

 

Çelik, sağlık çalışanlarının da uzun vardiyalar halinde çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu yasada ayrıca iş sağlığı güvenliğinin ötesinde gece çalışmayla ilgili bazı kurumlarımızla, sanayi dışındaki işletmelerle ilgili bazı düzenlemeler getiriyoruz. Mesela Sağlık Bakanlığında gece vardiyaları var son derece uzun. Akşam 20.00'de başlayıp sabah 06.00-07.00'ye kadar devam eden. 10-11 saat çalışmalar var. Mevcut mevzuatımızda gece 7,5 saatten fazla çalışılamaz hükmü var. Bunu AB kriterleri, AB direktifleri doğrultusunda değiştiriyoruz Bunun dışında madenlerdeki çalışma süreleri 6 gün 6 saat şu an mevcut yasada. Bizim şu anda haftanın 2 günü madencilerin tatil yapması ve 7,5 gün saat çalışmaları gibi bir uzlaşı var. O uzlaşı eğer devam ederse üst komisyonda 37,5 saat 2 gün tatil şeklinde geçme ihtimali son derece yüksek."

bakan
çelik'ten
nöbet
ertesi
izin
arttırımı
sinyali
Yorum (9)
erkan karagöz
Akşam 4 sabah 8 nöbet tutuyoruz
0
Cevapla
s su
nedense timsah gözyaşları gibi geldi sezgisel olarak, 10 yıldır tükenmişlik sendromu yaşıyoruz. malesef güvenimizi, çalışma şevkimizi ve isteğimizi kaybettik. çözüm süreci için herkesle görüşen hükümet bizleri de insan yerine koyup bütün branşların sorunlarını, "biz zaten her şeyi biliriz" mantığından kurtularak, masaya yatırmalıdır. nefeslerimiz kesiliyor. bunların hiçbiri bizim gerçek sorunlarımız değil. kimse dinlemeyecek ancak biz yine de ruhu olmayan bir canlı türü olarak yazalım.
0
Cevapla
h.u
Aile hekimine aylık 45 saatin üzerinde cumartesi nöbeti tutturulmak istenmesine canı gönülden destek veren tüm meslektaşlarım, sizin 10- 11 saat nöbet tutmanızı AB kriterlerine göre size uydurmaya çalışıyorlar. İnanın sizde hiçbir dirençle karşılaşmayacaklar.
0
Cevapla
dr.mikro
Bkz gece mesaisinde 7.5 saat sınırı kalkıyor haberi şimdi biz hangisine inanacağız? http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-gece-mesaisinde-75-saat-siniri-kalkiyor-1-11-63996.html
0
Cevapla
Adnan Özpek
Gece vardiyaları 10-11 saat değil sayın Bakanım, kimlerin vardiyasından söz ettiğinizi bilmiyorum ama, hekimler için: hafta içi 17:00-08:00 (15 veya 16 saat) hafta sonu ve resmi tatillerde 09:00-09:00 (24 saat) üstelik nöbet ertesi gün hafta içi gün değilse nöbet sonrası izin de yok. Bilgilerinize...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir