Medimagazin logo

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunda görevlendirilen hekimlere daha fazla ücret ödenecek

Torba Kanun Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayınlandı. Kanunun 48. maddesi Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonuna katılan tabip, diş tabibi ve eczacılara verilecek ücretleri arttırdı.
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunda görevlendirilen hekimlere daha fazla ücret ödenecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MADDE 48 –5510 sayılı Kanunun 72 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Bu maddenin üçüncü fıkrasında belirtilenler hariç olmak üzere 63 üncü maddede belirtilen komisyonlara iştirak edenler ile bilimsel ve akademik nitelikleri dikkate alınarak Kurum tarafından bilimsel nitelikli komisyonlarda veya tıbbi inceleme, tıbbi değerlendirme, tıbbi uygunluk onayı verme gibi iş ve işlemlerle ilgili yürütülen çalışmalarda; üniversitelerden görevlendirilen öğretim üyelerine, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarından görevlendirilen tabip, diş tabibi ve eczacılara (6.500) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere ödeme yapılır. Bu ödemenin usul, esas ve miktarı ile diğer hususlar Kurum ve Maliye Bakanlığınca müştereken belirlenir.”

 

72. maddenin 3. fıkrası ne diyordu?

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonuna iştirak edenlere, ayda iki defadan fazla olmamak üzere katıldıkları her toplantı günü için (3000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılarak bulunacak tutarı üzerinden toplantı ücreti ödenir. Komisyon çalışmaları ile ilgili her türlü giderler Kurumca ödenir.

sağlık
hizmetleri
fiyatlandırma
komisyonunda
görevlendirilen
hekimlere
daha
fazla
ücret
ödenecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir